spr. Rb 50D
spr. Rb 50D
Mam mały problem, ponieważ 31 marca wpłynęły mi na konto pieniadze z zad. zleconych 85295 par.201, a pismo o zwiększeniu planu jeszcze nie dotarło i teraz wykonanie (czyli wpływy z WUW) przekraczają mi plan.
Czy tak może byc?
Prosze o pomoc,pierwszy raz mi sie tak zdarzyło.
Czy tak może byc?
Prosze o pomoc,pierwszy raz mi sie tak zdarzyło.
Re: spr. Rb 50D
musisz to uzgodnić z Panią skarbnik może jeszcze przyjmie te środki do planu na marzec
Dzwonić do wydziału planowanie niech dadzą decyzje na zwiększenie bo pewnie jeszcze nie dotarła, albo niech faxem wyślą
No tak,ale jak przyjdzie teraz to pismo o zwiększenie to już z datą kwietniową data wpływu bedzie,to Pani Skarbnik nie zrobi mi na 100% zwiększenia planu z datą 31.03.2014 r. 

może zrobić zwiększenia na dotacji zarządzeniem burmistrza -na 31.03.2014 ma termin do 07.04 (nasza tak robi)
Ale jednostka nie powinna robić Rb-50D, tylko jst. Jednostki robią tylko Rb-50W.
Monia ma rację jednostki robią tylko Rb-50W, jeśli te pieniądze tylko wpłynęły Ci pomimo, że nie masz ich w planie to pół biedy, gorzej gdybyś je wydała bez planu
Dzieki Wam dziewczyny serdecznie za odpowiedz, ja niestety musze robic tez Rb-50D ,bo moja Pani Skarbnik sobie zyczy zeby sprawdzic czy zgadza sie z jej sprawozdaniem.
Oprócz spr. Rb 50D - Księgowość przeczytaj również:
Z-03!!
Koszty 85212
Rb-27S
paragraf na dożywianie z Programu
Z-3 wpiasać wysługe?
rozliczenie zaliczki z kasy
UZGODNIENIE SPRAWOZDANIA RB27ZZ OPS ZE SPRAWOZDANIEM ORGANU
UZGODNIENIE SPRAWOZDANIA RB27ZZ OPS ZE SPRAWOZDANIEM ORGANU
księgowanie 0,3% dla płatnika
Sprawozdania Rb-27ZZ i Rb27S
nota