sprawdzono merytorycznie

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
marika55

sprawdzono merytorycznie

Post autor: marika55 »

czesc.
czy moze mi ktos wyjasnic o co dokładnie chodzi z kontrola merytoryczna dokumentu ksiegowego ? mam tu na mysli liste wypłat np zasilków celowych.
czy jezeli zasiłek jest zle przyznany przez pracownika socjalnego tzn zle wyliczył dochod i zasiłęk nie przysługiwał lub przyznał na blednej podstawie prawnej, to czy oznacza to, ze osoba podpisująca merytorycznosc dokumentu ponosi z tego tytułu jakas odpowiedzialnośc?
chca mnie do takiej pociagnac, a przeciez jak dobrze rozumiem sprawdzanie merytoryczne listy nie oznacza sprawdzania kazdego zasiłku z kolei a jedynie prawidłowosc samego dokumentu.

czy juz mi sie wszytko myli?
eliza 5

Re: sprawdzono merytorycznie

Post autor: eliza 5 »

Odpowiada merytoryczny, ty masz sprawdzic czy masz na to kasę i rachunkowo tj. czy suma listy się zgadza
marika55

Post autor: marika55 »

tzn merytoryczny, podpisujący listę, oświadcza w ten sposób, ze wszystkie zasiłki są zgodne z prawem itd, czyli jak zawalił pracownik przyznający, odpowiedzialność ponosi merytorycznie podpisujący ?
gumi

Post autor: gumi »

tak
ODPOWIEDZ