Sprawozdanie 01 - problem z wierszem 6 i 8 w T1 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 02 sie 2018, 14:30

Witam wszystkich
jestem nową osobą obsługującą KDR i to mnie spotkał wątpliwy zaszczyt zrobienia sprawozdania. A że jestem już trzecią osobą zajmującą się Kartą w tym półroczu, to ciężko ogarnąć ten bałagan. Ale do rzeczy:
1. wiersz 6 - nie bardzo wiem skąd wylicza liczbę wniosków o domówienie KDR (mam tylko elektroniczne). Czy jeśli ktoś przy składa wniosek o przedłużenie karty lub duplikat wraz dodatkową formą elektroniczną, to jest to liczone do jako wniosek o domówienie KDR?
2. powiedzmy, że jeśli nawet się doliczyłam tych moich 25 wniosków to niestety kwota pomiędzy wierszami jest następująca: w6 - 34,10 zł; w6.0.2 -34.10 zł a w6.1 - 34,25 zł
Nie mam pojęcia skąd ta różnica 15 groszy skoro wszystkie wnioski złożone były po 1 marca więc koszt realizacji to 1,37. Kwota z w6 nie powinna być mniejsza niż ta z w6.1. Czy możliwe jest, że jeśli człowiek domówił 5 elektronicznych kart 27.02., poniósł opłatę, a nie została wydana decyzja o odmowie zwolnienia z opłaty to SI KDR wylicza to jakokarty zwolnione z opłaty po kosztach realizacji 1,34 zl i stąd te moje zagubione 15 gr?
3. Co wpisujemy w wierszach 8-10? Czy w8 to faktycznie kwota otrzymanej dotacji na I półrocze? A co z kwotami w w9 i w10?
Tabelę 2 w miarę ogarniam, ale problemy stwarza to co powyżej. Liczę na pomoc, już wiem że to forum bywa ostatnią deską ratunku. A nic bardziej nie podnosi duchu niż silna grupa wsparcia.
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Napisano: 06 sie 2018, 7:52

Naprawdę nikt nie udzieli odpowiedzi?
domi26
Stażysta

Napisano: 06 sie 2018, 9:21

poz. 8 - ja wpisałam faktyczną kwotę dotacji
poz.9 - tak jak w podpowiedzi - miałam 4 duplikaty i pomnożyłam razy 8,93 zł
poz. 10.- mam "0"
Na pozostałe pytania nie pomogę.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 06 sie 2018, 9:23

Dziękuję bardzo. Dobre i to.
domi26
Stażysta

Napisano: 06 sie 2018, 10:47

1. wiersz 6 - nie bardzo wiem skąd wylicza liczbę wniosków o domówienie KDR (mam tylko elektroniczne). Czy jeśli ktoś przy składa wniosek o przedłużenie karty lub duplikat wraz dodatkową formą elektroniczną, to jest to liczone do jako wniosek o domówienie KDR?
W pozycji 6 zliczane są unikalne pozycje wniosku typu 'wnoszę o przyznanie dodatkowej formy karty'. Jeżeli ktoś jako pozycję wniosku wybrał duplikat, ponowne przyznanie czy jakąkolwiek inną pozycję zaznaczając w formie kartę elektroniczna to taka pozycja wniosku NIE zliczy się do wiersza 6 sprawozdania. Zliczane są TYLKO pozycje wniosku typu 'wnoszę o przyznanie dodatkowej formy'.
2. powiedzmy, że jeśli nawet się doliczyłam tych moich 25 wniosków to niestety kwota pomiędzy wierszami jest następująca: w6 - 34,10 zł; w6.0.2 -34.10 zł a w6.1 - 34,25 zł
Nie mam pojęcia skąd ta różnica 15 groszy skoro wszystkie wnioski złożone były po 1 marca więc koszt realizacji to 1,37. Kwota z w6 nie powinna być mniejsza niż ta z w6.1. Czy możliwe jest, że jeśli człowiek domówił 5 elektronicznych kart 27.02., poniósł opłatę, a nie została wydana decyzja o odmowie zwolnienia z opłaty to SI KDR wylicza to jakokarty zwolnione z opłaty po kosztach realizacji 1,34 zl i stąd te moje zagubione 15 gr?
Nie jestem pewna, ale być może problemem się to, że w tym wierszu kwota powinna stanowić 95% z kwoty jaką wnioskodawca wpłacił. Proszę spróbować wygenerować sprawozdanie jeszcze raz lub sprawdzić czy się teraz wszystko się zgadza. Kwota ta była ostatnio modyfikowana.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem