Wniosek elektroniczny - błąd w załącznikach - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 sie 2018, 14:04

Jeśli wniosek był złożony elektronicznie i były błędy w załączniku KDR-04 i wezwano do usunięcia braków dotyczących dzieci, a mija 7 dzień to należy wniosek pozostawić bez rozpatrzenia? Czy można przyznać Karty np dla rodziców gdzie było dobrze wypełnione?
Proszę o odpowiedź.
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 03 sie 2018, 7:12

Ja powiem na swoim przykładzie. Pani złożyła wniosek o KDR, nie dostarczyła mi następujących dokumentów:
- w przypadku dzieci umieszczonych w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka – oryginał lub odpis postanowienia o umieszczeniu w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka

Rozmawiałem z Panią praktycznie dzień po złożeniu wniosku - miała to donieść, czekałem 2 tygodnie, później oficjalnie napisałem pismo "wezwanie do usunięcia braków w terminie 7 dni od daty otrzymania tego zawiadomienia". Pani niestety nie dostarczyła mi brakujących dokumentów (nieważne z jakich przyczyn, po prostu nie dostarczyła). Po upływie 7 dni wysłałem Pani zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia - informując dodatkowo, że może złożyć nowy wniosek z kompletem wymaganych dokumentów.

W twoim przypadku o jaki załącznik chodzi? Jeśli o załącznik, że dziecko się uczy to moim zdaniem powinnas cały wniosek pozostawić bez rozpatrzenia. Dlaczego? Bo nie masz pojęcia czy to dziecko się uczy... a przecież od tego zależy czy w ogóle przysługuje im KDR. Ja bym cały wniosek pozostawił bez rozpatrzenia.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 03 sie 2018, 7:21

Chodzi o załącznik KDR-04 czyli o wyświetlanie Karty elektronicznej na urządzeniach mobilnych, Pan podał przy każdym z dzieci swój numer telefonu, zaznaczając przy tym że Karta ma być wyświetlana na urządzeniu osoby, której dotyczy oświadczenie. W wezwaniu napisałam co konkretnie ma poprawić w załączniku. Dzień 7 minął a poprawnych załączników nie mam - i teraz myślę czy cały wniosek zostawić bez rozpatrzenia czy tylko dla dzieci nie przyznawać Kart. Ale jeśli Pan złoży wniosek za tydzień np tylko na dzieci to jak wtedy z opłatą za taki wniosek?
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem