Napisano: 03 sie 2018, 7:12
Ja powiem na swoim przykładzie. Pani złożyła wniosek o KDR, nie dostarczyła mi następujących dokumentów:
- w przypadku dzieci umieszczonych w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka – oryginał lub odpis postanowienia o umieszczeniu w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka
Rozmawiałem z Panią praktycznie dzień po złożeniu wniosku - miała to donieść, czekałem 2 tygodnie, później oficjalnie napisałem pismo "wezwanie do usunięcia braków w terminie 7 dni od daty otrzymania tego zawiadomienia". Pani niestety nie dostarczyła mi brakujących dokumentów (nieważne z jakich przyczyn, po prostu nie dostarczyła). Po upływie 7 dni wysłałem Pani zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia - informując dodatkowo, że może złożyć nowy wniosek z kompletem wymaganych dokumentów.
W twoim przypadku o jaki załącznik chodzi? Jeśli o załącznik, że dziecko się uczy to moim zdaniem powinnas cały wniosek pozostawić bez rozpatrzenia. Dlaczego? Bo nie masz pojęcia czy to dziecko się uczy... a przecież od tego zależy czy w ogóle przysługuje im KDR. Ja bym cały wniosek pozostawił bez rozpatrzenia.