sprawozdanie... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 sty 2015, 9:45

Liczba rodzin pobierających zasiłek rodzinny pomnożona przez liczbę dzieci jest mniejsze od 95 % wypłaconych zasiłków rodzinnych w III m-c kwartału, ponieważ w m-cu grudzień wypłacono świadczenia za m-c listopad i grudzień działając zgodnie z art. 26 ust. 4 ustawy o świadczeniach rodzinnych, który mówi, że w przypadku, gdy osoba ubiegająca się na nowy okres zasiłkowy złoży wniosek wraz z dokumentami w okresie od dnia 1 października do dnia 30 listopada, ustalenie prawa do świadczeń rodzinnych oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc listopad następuje do dnia 31 grudnia - taki mam wzór ze swojej strony:-)
A czy ktoś ma taką walidację:"Przeciętna wysokość dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu podjęcia nauki poza miejscem zamieszkania (dojazd), w drugim miesiącu kwartału powinna wynosić 0 lub 50 zł" Liczę wychodzą mi liczby świadczeń po przecinku!
Pomocy jak to sprawdzić?
anilah29

Napisano: 13 sty 2015, 9:53

anilah29 czyli zostawić tak jak jest opisać i wysłać?
Gość

Napisano: 13 sty 2015, 10:23

Moim zdaniem tak, z tym że ja podałam przykład do III kwartału - trzeba dostosować do swoich walidacji ;)
anilah29

Napisano: 13 sty 2015, 10:26

Pomóżcie z moją walidacją na dojazdy, może chodzi tu o to że były zmiany z dojazdów na zamieszkanie (chociaż dodatek z tyt. zamieszkania się zgadza w sprawozdaniu)?!?
anilah29

Napisano: 13 sty 2015, 10:32

dziękuje anilah 29 !!!!!
mirka

Napisano: 13 sty 2015, 11:16

Dobra wiadomość: znalazłam błąd - może komuś się to przyda: wydrukowałam karty świadczeń za poszczególne miesiące i jedna Pani ma wypłacane 90 zł na zamieszkanie, ale w decyzji ma określone świadczenie na dojazdy z kwotą 90 zł. :)
Płacone jest dobrze i pewnie to powstało przy wprowadzaniu ręcznie tej pozycji - dodałam dodatek na dojazdy zamiast zamieszkanie z kwotą 90 zł po utworzeniu projektu decyzji w programie.
W sprawozdaniu: wyrzuciłam 90 z dojazdów i dałam w zamieszkanie, analogicznie z liczbą świadczeń i wszystko się zgadza jeżeli chodzi o to :)
anilah29

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x