Policz jako 1 a napisz w uwagach wyjaśnienia. Ja miałam tak samo zapomniałam o jednym dziecku więc nie mogłam go inaczej zarejestrowac tylko jako uzupełnienie rodziny i tez liczy mi podwójnie. Policzyla jako 1 wniosek i napisałm w uwagach. sprawozdnie zrobiłam tydzin temu i nikt nie cofnął.
Napisałam że z uwagi na to że pominęłam jedna osobę a nie było mozliwości żeby inaczej wprowadzić tą osobę zrobiłam to poprzez uzupełnienie rodziny, w związu ztym liczb awniosków wynosi np. 168 ,mimo że w systemie figuruje 169
Mam pytanie odnośnie tych wniosków, bo wprowadziłam że wniosków jest np.50 mimo ze w systemie figuruje np.51, wpisałam do sprawozdania tyle ile jest faktycznie czyli np.50, w uwagach opisałam z czego wynika różnica, że poprzez pominiecie jednej osoby w danej rodzinie trzeba było wprowadzić ja poprzez uzupełnienie rodziny, zapisałam sprawozdanie, walidacje żadne się nie pokazały, a mimo to status poprawności jest jako niepoprawny (jeszcze sprawozdania nie przekazywałam). Czy Tobie też się pokazało że jest niepoprawne a mimo to wysłałaś z tymi uwagami?
sumy się zgadzają, zresztą sam system policzył sumy poprzez opcje "przelicz komórki sprawozdania",
nie wiem co teraz i co się nie zgadza bo żadnych uwag system nie pokazuje
skasuje to i spróbuje raz jeszcze wprowadzić, bo nie mam pomysłu na to co jest nie tak, kiedy zgadza się wszystko z raportem, prócz uzupełnienia rodziny ale to w uwagach mają wyjaśnienie, tak jak sugerowałaś