Sprawozdanie. jak myślicie? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sie 2015, 8:12

Mam dwa problemy a raczej wątpliwości odnośnie sprawozdania.:
1. Wniosek o karty z maja, w maju zamówione, przyszły w lipcu 13, są jeszcze nie odebrane, czy mam je uwzględnić w sprawozdaniu? chodzi mi o tabele 2 pkt 1.6? no bo w sumie przyznane w okresie z którego sprawozdanie jest robione były...a pkt 1 w tab 2 sumuje nam samo wiec nie mogę tam sobie dodać tak po prostu;/
2. zamówione było przedłużenie karty bo przez pomyłkę była zła " data ważności" wydanie karty spowodowało " anulowanie" poprzedniej i teraz w raportach liczy mi ją jako wydaną i anulowaną, czyli 2 razy jedną kartę, przez co sumę przyznanych zwiększa o jedno, czy mogę jej nie liczyć jako anulowanej np ? wtedy troche nie bd mi się zgadzać z tymi raportami, ale bd mi się zgadzać z rzeczywistością.
Jak myślicie ? Proszę o odpowiedz! ;) Z góry dzięki! ;)
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 03 sie 2015, 11:02

to musi być zgodne z raportami z programu :)
lejek

Napisano: 03 sie 2015, 11:12

A gdzie jest tak napisane??? Moim zdaniem raporty służą tylko jako pomoc w uzupełnieniu sprawozdania. Ja (choć osobiście nie miałam takiego przypadku, bo wszystko mi się zgadza z raportami ) wpisałabym tak, jak było w rzeczywistości.
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 03 sie 2015, 11:17

Czyli jak ? bo ja przychylam się do tego, żeby mimo wszystko te z lipca wpisać, a tą " przedłużoną" nie traktowałabym jako anulowanej żeby mi jej dwa razy nie liczyło , najwyżej mi cofną i będą dzwonić :D
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent

Napisano: 03 sie 2015, 14:19

Jakby ktoś był ciekawy, to dzwoniłam do Urzędu Wojewódzkiego i odnośnie 1 mam ich nie uwzględniać, odnośnie 2 moze być tak że jenda karta 2 razy liczona :)

Milton Friedman
Pani M.
Referent

Napisano: 04 sie 2015, 11:40

Martini pisze:A gdzie jest tak napisane??? Moim zdaniem raporty służą tylko jako pomoc w uzupełnieniu sprawozdania. Ja (choć osobiście nie miałam takiego przypadku, bo wszystko mi się zgadza z raportami ) wpisałabym tak, jak było w rzeczywistości.
takie wytyczne dostaliśmy z U.W. cytuję " proszę o rzetelne podawanie danych zgodnie z syst. RI".
Johny
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 16:21
Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x