Sprawozdanie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 lis 2021, 23:21

Witam,
mam pytanie w sprawie sprawozdania w CAS. Jakie kwoty bierzecie pod uwagę? Od wojewody gmina dostała dotacje w kwocie X. Z działu księgowości jest potwierdzenie że taką kwotę wydatkowaliśmy. Z raportu R05 za okres styczeń-październik wydatki są wyższe. I pytanie, co bierzemy pod uwagę wpisując kwoty do sprawozdania. Czy teraz do zapotrzebowania na listopad i grudzień doliczyć różnice wynikająca z R05 i kwoty otrzymanej od wojewody? Jak postąpić?
Chomciu
Praktykant
Od: 26 lip 2021, 11:52
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 lis 2021, 8:44

Hej,
po rozmowie z osobą z urzędu wojewódzkiego (śląskie) mamy podać konkretne wykonanie z systemu SI KDR na 31 październik br. z raportu R05. Natomiast co do sprawozdania pisałem już o tym pod tematem "sprawozdanie środki na XI i XII" :
lukas19861 pisze:
03 lis 2021, 10:41
mopsówna pisze:
03 lis 2021, 10:10
To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.

Zastanawiam się bardziej co to znaczy STATUS i KWOTA STATUSU
Cześć,
mam już wypełnione sprawozdanie, także mogę podzielić się uwagami. W tabeli okienka możliwe do wypełnienia to 1 (plan dotacji po zmianach), 2 (wykonanie wydatków) oraz 5 (listopad) i 6 (grudzień). Pozostałe okienka tabeli wypełnią się automatycznie. Jeżeli macie niedobór środków (tak jest w moim przypadku - mam już 98% wykonania planu) to kwoty w listopadzie i grudniu podajecie na plusie, wówczas pojawi się status :"niedobór" i kwota statusu ta o jaką chcecie zwiększyć plan dotacji. W przypadku, gdy macie małe wykonanie i nie wykonacie przewidywanego planu (1) to kwoty w listopadzie i grudniu robicie na minus. Wówczas status to :nadwyżka a kwota statusu będzie na minusie. Natomiast jeżeli uważacie, że plan dotacji po zmianach (1) jest wystarczający (wystarczy na listopad i grudzień) to w polach 5 i 6 wpisujecie "0", wówczas taka pojawi się kwota statusu zaś status będzie "równowaga".

Pozdrawiam
lukas19861 pisze:
03 lis 2021, 10:46
wioli pisze:
03 lis 2021, 10:43
wykonanie wydatków jak ustalić
Rozmawiałem z osobą z województwa, chodzi im o wykonanie z systemu SI KDR na 31 października, a nie na faktyczne wykorzystanie (pokrycie z dotacji - bo jak wiadomo niektórzy zbierają i pokrywają wydatki na koniec roku, a celem sprawozdania jest sprawdzenie ile środków do planu musi jeszcze województwo dorzucić, pisząc kolokwialnie :)
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem