Cześć,mopsówna pisze: ↑03 lis 2021, 10:10To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.
Zastanawiam się bardziej co to znaczy STATUS i KWOTA STATUSU
Rozmawiałem z osobą z województwa, chodzi im o wykonanie z systemu SI KDR na 31 października, a nie na faktyczne wykorzystanie (pokrycie z dotacji - bo jak wiadomo niektórzy zbierają i pokrywają wydatki na koniec roku, a celem sprawozdania jest sprawdzenie ile środków do planu musi jeszcze województwo dorzucić, pisząc kolokwialnie
Dziękuję za wyjaśnienie. Niestety osoba, która ma dostęp do CAS jest nieobecna, więc widzę tylko wydruk sprawozdania i nie wiedziałam, co mam wypełnić.lukas19861 pisze: ↑03 lis 2021, 10:41Cześć,mopsówna pisze: ↑03 lis 2021, 10:10To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.
Zastanawiam się bardziej co to znaczy STATUS i KWOTA STATUSU
mam już wypełnione sprawozdanie, także mogę podzielić się uwagami. W tabeli okienka możliwe do wypełnienia to 1 (plan dotacji po zmianach), 2 (wykonanie wydatków) oraz 5 (listopad) i 6 (grudzień). Pozostałe okienka tabeli wypełnią się automatycznie. Jeżeli macie niedobór środków (tak jest w moim przypadku - mam już 98% wykonania planu) to kwoty w listopadzie i grudniu podajecie na plusie, wówczas pojawi się status :"niedobór" i kwota statusu ta o jaką chcecie zwiększyć plan dotacji. W przypadku, gdy macie małe wykonanie i nie wykonacie przewidywanego planu (1) to kwoty w listopadzie i grudniu robicie na minus. Wówczas status to :nadwyżka a kwota statusu będzie na minusie. Natomiast jeżeli uważacie, że plan dotacji po zmianach (1) jest wystarczający (wystarczy na listopad i grudzień) to w polach 5 i 6 wpisujecie "0", wówczas taka pojawi się kwota statusu zaś status będzie "równowaga".
Pozdrawiam
W systemie SI KDR => Moduł sprawozdań i raportów => raporty KDR => raport R05 wybierasz okres od 01.01.2021 r do 31.10.2021 r.