Taki zonk mnie się trafił ;) - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 lis 2021, 14:01

Poniższa lista prezentuje błędy i ostrzeżenia wykryte na wniosku. Dla osoby XXX XXX o numerze PESEL XXXXXXXXXXX nie zostanie przyznana karta elektroniczna, ponieważ posiada inną. :roll: Realizowałem wniosek o zmianę danych osobowych w SIKDR - konkretnie nazwiska, wszystko poszło sprawnie, tylko nie zauważyłem powyższego ostrzeżenia w systemie i choć karta przyszła prawidłowo z nowym nazwiskiem, to elektroniczna która też widnieje jako wydana w SI KDR w mObywatelu wyświetla się nadal jednak ze starym nazwiskiem :( I jak tu rozwiązać problem, aby elektroniczna karta w mObywatelu wyświetlała się też prawidłowo :?:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 03 lis 2021, 15:33

Trzeba było zmienić dane w części dane do elektronicznej Karty. Teraz osoba musi wypełnić ZKDR-04 z nowymi danymi a Ty wchodzisz w zarządzanie Kartami wpisujesz dane osoby i po podświetleniu danych, kliknij na- zaktualizuj listę uprawnionych i poprawiasz dane telefon ,pocztę i zatwierdzasz.
Zbychu64
Stażysta
Od: 23 sie 2021, 13:24
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami

Napisano: 18 lis 2021, 9:54

No dobra podzielę się z wami swym przypadkowym odkryciem, trzeba uważać teraz zwłaszcza przy osobach z innych gmin. Zwracajcie uwagę przy weryfikacji, czy też wam nie pisze "Dla osoby XXX XXX o numerze PESEL XXXXXXXXXXX nie zostanie przyznana karta elektroniczna, ponieważ posiada inną".
Tutaj jest ukryty naprawdę jakiś zonk. Ponieważ przyznając u siebie nową KDR takiej osobie, możecie ze swego poziomu anulować starą KDR z innej gminy i wszystko będzie grało, ale tylko w kartach plastikowych, elektronicznej wam nie wyda nowej ze zmienionymi już danymi, ponieważ osoba już posiada KDR w elektronicznej wersji i np. w mObywatelu osoba będzie miała nadal starą kartę ze starym nazwiskiem wydaną w poprzedniej gminie. Co najciekawsze, ten błąd automatycznie zniknie dopiero w momencie, kiedy osoba obsługująca SI KDR w starej gminie zamieszkania petenta, anuluje tę kartę w SI KDR. Przerobiłem to na nowym przypadku, że dokładnie tak się dzieje, jeśli ktoś też to przerabiał lub zauważył niech da znać ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x