Wyśli informatykowi to, on powinien ci wszysko zrobić i odesłać plik z listami na poszczególne miesiące , ja juz mam zrobione.
Ad.2 B.1.1 - w tym na pierwsze dziecko
Prosimy:
1. Pobrać plik „G103218DPP106v1.7z" z FTP - haseł nie mogę podać
2. Wylogować użytkowników z aplikacji SR/FA.
3. Wykonać kopię bazy dowolnym programem pakującym
4. Pobraną ftp-a paczkę „G103218DPP106v1.7z” rozpakować na dowolnej stacji klienckiej w lokalizacji „x:\SYG_SwiadczeniaRodzinne\” (jeżeli w tej lokalizacji jest już część plików takich jak w paczce to proszę ich nie nadpisywać w czasie rozpakowywania).
5. W pliku „x:SYG_SwiadczeniaRodzinne\dbconnections.ini” (jeżeli został wypakowany z paczki G103218DPP106v1.7z) należy wpisać w sekcjach [DATABASE], [PUBLICATIONS], [ARCHIVE] zamiast „localhost” numer IP serwera na którym jest baza danych oraz prawidłowe ścieżki do plików bazy danych na serwerze, zapisać zmiany.
6. Uruchomić plik G103218DPP106v1.exe. Pojawi się komunikat najpierw komunikat „Przed wykonaniem przekodowania zalecane jest utworzenie kopii bezpieczeństwa bazy SR! Czy chcesz wykonać przekodowanie danych?” a po jego zaakceptowaniu wykonanie przekodowana zakończy się komunikatem "Aktualizacja bazy danych została wykonana poprawnie!".
7. W katalogu, w którym umieszczone było przekodowanie zostanie utworzony plik tekstowy G103218DPP106v1.txt w którym będą podane liczba przyznanych świadczeń wychowawczych na pierwsze dziecko za kwiecień, maj, czerwiec i lipiec 2016
8. Usunąć plik G103218DPP106v1.exe.
obsługa sprawozdań-Zestawienie realizacji świadczeń-Za okres od: do: (według miesiąca i roku wypłaty na planie wypłat, uwzględniające wypłaty o statusie: zrealizowana)
Mi to się nie zgadza z liczbą świadczeń wg listy wypłat, sprawdzałem nie raz i jest lipa. Bo teraz tak: wg programu w lipcu wypłaciłem 893 świadczeń na kwotę 449 990,40 zł (kwota jest jak najbardziej w porządku, listy wypłat zatwierdzone).
CZE ANKA, WKOŃCU KTOŚ Z EZAREM ---JESTEM CAŁKIEM NOWY A WIDZĘ ,ŻE CHYBA BARDZO MAŁO OPS UŻYWA EZARA....GDZIE TO WOGÓLE PATRZYSZ TE WSZYSTKIE SPRAWOZDANIA JAK TO IDZIE ZROBIĆ ???
POMOŻESZ TROSZKE W EZARZE, BO JA NIE MAM WOGÓLE POMOCY Z NIKĄD
Anka25 pisze:program Ezar w ogóle podaje jakies liczby z kosmosu w tych sprawozdaniach