SPRAWOZDANIE 500+.VII - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 28 lip 2016, 18:26

W liczbie wnioskow do rozpatrzenia wpisuje wszystkie zlozone od 1 kwietnia ( bez decyzji) a pózniej z tej liczby wyszczegolnia te ktore musze rozpatrzyc ja, te ktore byly wyslane do Rops i te gdzie nie ma odpowiedzi w Rops tak? Q
g.o.s.c

Napisano: 28 lip 2016, 21:40

w poprzednim sprawozdaniu liczbę świadczeń na pierwsze dziecko informatyk pobrał w opisany kilka postów wcześniej sposób po konsultacji z sygnity. Czy w ten sam sposób na pdst tamtego trzeba zrobić przy tym sprawozdaniu czy ponownie zwrócić się do sygnity?

Czy w sytuacji kiedy osoba złoży podanie o ponowne przeliczenie dochodu liczycie to do unikatowych wniosków w sprawozdaniu? albo jeżeli złożyła wniosek w związku z urodzeniem dziecka, zmienia się sytuacjia spowodowana uzyskaniem, utratą dochodu? kobieta złożyła wniosek na pierwsze i drugie została jej przyznane świadczenie,pobierała IV i V później uzyskała dochód i od czerwca zostało na pierwsze wstrzymane w czerwcu utraciła pracę i od lipca znowu przyznane jak taką sytuację liczylibyście do sprawozdania? 3 sprawy 3 wnioski 3 decyzje?
gość sal

Napisano: 29 lip 2016, 8:57

tabela A. 3.1 liczna wydanych decyzji przyznajacych swiadczenie:

ujmujecie tam tez dezycje marszalka ?
1986

Napisano: 29 lip 2016, 9:10

MARC pisze:CZE ANKA, WKOŃCU KTOŚ Z EZAREM :) ---JESTEM CAŁKIEM NOWY A WIDZĘ ,ŻE CHYBA BARDZO MAŁO OPS UŻYWA EZARA....GDZIE TO WOGÓLE PATRZYSZ TE WSZYSTKIE SPRAWOZDANIA JAK TO IDZIE ZROBIĆ ???
POMOŻESZ TROSZKE W EZARZE, BO JA NIE MAM WOGÓLE POMOCY Z NIKĄD
Anka25 pisze:program Ezar w ogóle podaje jakies liczby z kosmosu w tych sprawozdaniach :(
wchodzisz w wykazy --> wykazy--> sprawozdania --> sprawozdanie z realizacji 500+ i tam pojawiaja sie do wyboru 3 opcje, najaktualniejsza u mnie to stan na 1 lipca bo pewnie nie mam wgranej nowej aktualizacji.

też widzę że mało kto używa tego programu, mam nadzieje że kierownictwo zdecyduje sie zamienić go na coś lepszego
Gość

Napisano: 29 lip 2016, 9:12

misia88 pisze:obsługa sprawozdań-Zestawienie realizacji świadczeń-Za okres od: do: (według miesiąca i roku wypłaty na planie wypłat, uwzględniające wypłaty o statusie: zrealizowana)
nie według miesiaca i roku na planie wypłat tylko według daty wypłaty ustaw.

i bedzie ok.
1986

Napisano: 29 lip 2016, 9:16

Takie same mi dane wychodzą (które są błędne ;) ).
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 29 lip 2016, 9:23

voodoo pisze:Takie same mi dane wychodzą (które są błędne ;) ).
u mnie idealnie sie zgadzało zawsze. program sygnity
1986

Napisano: 29 lip 2016, 11:09

Jak to robicie w Sygnity? chodzi o tab.B pkt. 1 i 1.1.?
P.M.

Napisano: 29 lip 2016, 11:14

voodoo pisze:Sygnity? Gdzie tego szukać bo nie widzę.

EDIT
Dobra mam

EDIT 2

No tutaj mi zliczyło 902 świadczenia. Browara postawiłbym bo kilka godz mi zaoszczędziłaś ;)
gdzie to jest??
P.M.

Napisano: 31 lip 2016, 16:56

A1 liczba unikatowych wniosków. Wliczacie te złożone po 1 lipca czy tylko te od 1 kwietnia do 1 lipca?
mopssss

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x