Sprawozdanie Część F, Pomocy! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 05 lip 2016, 8:21

Witam! Mam pytanie, odnośnie sprawozdania część F.1. Dłużnicy alimentacyjni w gminie...
1. Wpisujecie wszystkich od początku roku?
2. w Kolumnie 1.1. Wpisujecie tylko tych dłużników wobec których podejmowaliście działania w poszczególnych miesiącach, czy dodajecie też tych dłużników z poprzedniego sprawozdania?
Prosze o pomoc!
sunny90

Napisano: 05 lip 2016, 10:20

Nikt nic nie wie? Jak robicie?
sunny90

Napisano: 05 lip 2016, 11:35

Ja też bym bardzo chciała wiedzieć. POMOŻE KTOŚ??????????????????
I jeszcze jak patrzeć na podjęte działania. Czy tylko wezwanie na wywiad czy pisma wszystkie do dłuzników???????????????
ASA

Napisano: 05 lip 2016, 11:58

Jakie sprawozdanie?
Anonim

Napisano: 05 lip 2016, 12:04

Za II kwartał
ASA

Napisano: 05 lip 2016, 12:22

Ja się doczytałam, że wszystkie działania wobec dłużników czyli : przeprowadzony wywiad, wezwanie do zarejestrowania się w PUP, poinformowanie o aktywizacji zawodowej, wszczęcie postępowania o uchylaniu się, decyzja o uchylaniu się, wnioski do prokuratury, cepik i o zatrzymanie prawa jazdy, nowe zgłoszenia do BIG. W danym miesiącu co robiłaś z dłużnikiem, jak masz kilka rzeczy do jednego to i tak za niego wpisujesz wartość 1. I tak rozumiem, że do każdego miesiąca osobno. Czyli jak jest wszczęcie w kwietniu to 1, a jak ten sam dłużnik ale w maju np. decyzja o uchylaniu się to kolejny raz 1, a jak w czerwcu wydane na niego wnioski to znowu jeden. Do tego jak masz BIG i masz w następującym msc dodanego na nowo dłużnika ze swojej gminy to za niego wartość tez 1. A w pkt. 17 tab. F za każdego nowo dodanego dłużnika w danym msc wartość 4 :)

Nie wiem czy pomogłam, ale ja tam rozumiem wyjaśnienia do sprawozdania :)
Ilo

Napisano: 05 lip 2016, 12:27

Ilo pisze:Ja się doczytałam, że wszystkie działania wobec dłużników czyli : przeprowadzony wywiad, wezwanie do zarejestrowania się w PUP, poinformowanie o aktywizacji zawodowej, wszczęcie postępowania o uchylaniu się, decyzja o uchylaniu się, wnioski do prokuratury, cepik i o zatrzymanie prawa jazdy, nowe zgłoszenia do BIG. W danym miesiącu co robiłaś z dłużnikiem, jak masz kilka rzeczy do jednego to i tak za niego wpisujesz wartość 1. I tak rozumiem, że do każdego miesiąca osobno. Czyli jak jest wszczęcie w kwietniu to 1, a jak ten sam dłużnik ale w maju np. decyzja o uchylaniu się to kolejny raz 1, a jak w czerwcu wydane na niego wnioski to znowu jeden. Do tego jak masz BIG i masz w następującym msc dodanego na nowo dłużnika ze swojej gminy to za niego wartość tez 1. A w pkt. 17 tab. F za każdego nowo dodanego dłużnika w danym msc wartość 4 :)

Nie wiem czy pomogłam, ale ja tam rozumiem wyjaśnienia do sprawozdania :)

Bardzo dziękuję za pomoc!!!:) Myślałam, że już nikt nie robi sprawozania ;)
ASA

Napisano: 05 lip 2016, 12:28

w wierszu 1.1 cześć F wykazuje się tych dłużników, w stosunku do których w danym miesiącu podjęto stosowne działanie ( dokonano określonej czynności) wynikającej z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów

w wierszu 1.2 cześć F wykazuje się tych dłużników, w stosunku do których w danym miesiącu nie podjęto stosownego działania( dokonano określonej czynności) wynikającej z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów

pkt. 17 F

dodany nowo dłużnik do wszystkich 4 biur BIG - wartość 4 za każdego nowo dodanego dłużnika

nie ma za co !
Ilo

Napisano: 05 lip 2016, 13:41

Ilo pisze: w wierszu 1.2 cześć F wykazuje się tych dłużników, w stosunku do których w danym miesiącu nie podjęto stosownego działania( dokonano określonej czynności) wynikającej z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów
ale liczysz wszystkich dłużników dla, których jesteś OWD, nawet tych ze starych okresów świadczeniowych, gdzie nie wypłacasz już FA? Czy tylko dłużników wierzycieli, którym obecnie jest wypłacany FA??
nowa15

Napisano: 05 lip 2016, 14:30

nowa15 pisze:
Ilo pisze: w wierszu 1.2 cześć F wykazuje się tych dłużników, w stosunku do których w danym miesiącu nie podjęto stosownego działania( dokonano określonej czynności) wynikającej z ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów
ale liczysz wszystkich dłużników dla, których jesteś OWD, nawet tych ze starych okresów świadczeniowych, gdzie nie wypłacasz już FA? Czy tylko dłużników wierzycieli, którym obecnie jest wypłacany FA??
Podbijam????????????????????????????????
ASA

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x