Witam, w pierwszych dwóch miesiącach kwartału program sygnity podaje ilość dłużników tylko od bieżąco wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego, a w trzecim miesiącu kwartału podaje wszystkich - nawet z zaliczki alimentacyjnej. Też tak macie?
Witam jestem nowa mam pytanie odnośnie tej części : czy tu wpisujemy dłużników z naszego terenu tzn. jesteśmy OWD - tak a czy dłużnicy dla których jesteśmy OWD ale jeszcze na ten okres nie dostaliśmy wniosku o podjęcie działań ( mamy poprzednie) czy w takim wypadku wpisujemy ich do sprawozdania.
Ja ufałam programowi, ale w grudniu wyskoczyło mi dużo więcej dłużników niż w innych miesiącach, dlatego zaczęłam sprawdzać szczegóły i wyszło, że w grudniu podał wszystkich dłużników mieszkających w naszej gminie, którzy mają zadłużenie z tytułu funduszu alimentacyjnego i zaliczki (przez nas wypłacane) - a wcześniej podawał dłużników tylko z bieżąco wypłacanymi świadczeniami z funduszu alimentacyjnego. Jak powinno być poprawnie i czy tylko u mnie tak się to zmieniło? (program z sygnity)
ja mam w październiku liczbę dłuzników z poprzedniego kwartału, ale w listopadzie dostałam juz wniosek o podjecie działań z nowego okresu i mam mniej dłuzników - program krzyczy że miękkie walidacje, czy tak może być?????