sprawozdanie D. Mieszkaniowych do OZPS - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 03 kwie 2014, 11:16

Ja niestety co roku robię właśnie to ogromne sprawozdanie: Ocena Zasobów Pomocy Społecznej. Wypełnia się to w programie CAS (woj. mazowieckie).
~Fantomas

Napisano: 03 kwie 2014, 11:20

do Małgosia
pomoc społeczna a nie opieka
~mariola

Napisano: 03 kwie 2014, 12:45

tam jest opisane, ze liczba świadczeń to liczba wypłacanych dodatków mieszkaniowych( jedno swiadczenie - jeden dodatek) a liczba rodzin wg mnie to liczba gospodarstw domowych. Wychodzi z programu Cheops
~kaja

Napisano: 03 kwie 2014, 13:07

no tak ale tam jest osób nie rodzin i zastanawiam się czy liczyć wszystkich członków rodziny , czy tylko korzystające rodziny ?
~Sylwia

Napisano: 03 kwie 2014, 13:55

też nie wiedziałam o co konkretnie chodzi, ale koleżanka z MGOPS wyjaśniła, ze w pozycji \"liczba osób\" wpisujemy ilość wydanych decyzji, natomiast w rubryce \"liczba świadczeń\" ilość decyzji mnożymy przez 12 miesięcy. Tak zrobiłam i przekazałam do dalszej realizacji.
~JM

Napisano: 03 kwie 2014, 14:27

Liczba osób to nie jest liczba decyzji. \"Liczba osób\" to liczba gospodarstw domowych korzystających z dodatków. Jeżeli gospodarstwo złożyło wniosek w styczniu i później drugi w lipcu, to w pozycji \"liczba osób\" to gospodarstwo ujmujemy jako 1.
Liczba świadczeń to liczba pojedynczych wypłat dodatków np. gospodarstwo korzystało w całym roku z dodatków to liczymy 12.
~Fantomas

Napisano: 03 kwie 2014, 15:17

jak Fantomas
~zuza

Napisano: 03 kwie 2014, 15:33

Tak jak Fantomas
~Mała

Napisano: 04 kwie 2014, 10:53

też mi się tak wydawało, no ale...
~JM

Napisano: 04 kwie 2014, 15:59

robi sie do koćca stycznia i jest to cześć składowa sprawozdania gminy w dziale komunalnym
~jola

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem