Sprawozdanie do Gus
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie do Gus
To sprawozdanie dotyczy całej gospodarki mieszkaniowej i komunalnej gminy - u nas wypełnia i wysyła je pracownik urzędu gminy, który zajmuje się nieruchomościami, a dane dotyczące dodatków mieszkaniowych są tylko w dziale 7 tego sprawozdania i te dane przekazuję temu pracownikowi, który wysyła całe sprawozdanie
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
aaa... czyli gmina naniesie Twoje dane w formularz elektroniczny. Formularz ma kilka działów i Oni też musza swoje uzupełnićAnulka_ops pisze: 29 sty 2025, 12:37Dostałam tylko wersje papierową żeby uzupełnić. I oddać do gminy.Maxima pisze: 28 sty 2025, 13:25 A masz dostęp do GUS, tj, nadany login i hasło? Bez tego nie uzupełnisz formularza.
Dodatków mieszkaniowych dotyczy dział 7 formularza.
Nalezy podać liczbę wypłat w 2024 r. z podziałem na gminne, spółdzielcze, tbs itd. oraz kwoty.
Jeśli prawidłowo wpuszczałaś wnioski (zaznaczajac rodzaj lokalu) to dane wyciągniesz z sygnity.
zestawienia --> realizacja świadczeń
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
dziekuję bardzoJola2016 pisze: 29 sty 2025, 13:52 To sprawozdanie dotyczy całej gospodarki mieszkaniowej i komunalnej gminy - u nas wypełnia i wysyła je pracownik urzędu gminy, który zajmuje się nieruchomościami, a dane dotyczące dodatków mieszkaniowych są tylko w dziale 7 tego sprawozdania i te dane przekazuję temu pracownikowi, który wysyła całe sprawozdanie
-
- Starszy referent
- Kontakt:
a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: 28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: 28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: 27 sty 2025, 16:22 Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
termin do 7.02.2025
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
liczba wypłat i kwoty - z podziałem na spółdzielnie, własnościowe, prywatne, TBS, gminnewika2 pisze: 31 sty 2025, 10:37a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: 28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: 28 sty 2025, 10:41mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?Anulka_ops pisze: 27 sty 2025, 16:22 Witam wszystkich jestem nowa i dodatki dostałam w spadku po Pani która poszła na zwolnienie z dnia na dzień była sama. Czy jest może ktoś kto pracuje na programie sygnity i podpowiedział jakby miał czas jak po kolei zrobić sprawozdanie do Gus. byłabym bardzo wdzięczna bo kompletnie nie wiem jak to ugryźć. Z góry dziękuje
termin do 7.02.2025
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
w roku 2024 moja wieś stała sie miastem.
gminą miejsko-wiejską.
dodatki mieszkaniowe finansowane są przez miasto - dla lokali miejskich i wiejskich.
teraz mam do uzupełnienia to sprawozdanie.
do tego roku zawsze podawałam jedno sprawozdanie, bo bylismy tylko wsią w 2023 r.i latach poprzednich.
w formularzu tym Gus daje informacje, że gminy miejsko-wiejskie wysyłają 2 obrebne sprawozdania .
czy ktos z was tez płaci DM z miasta dla lokali dla miasta i dla lokali ze wsi.
jak zatem przesyłacie sprawozdanie ?
czy jedno, traktujac wszystkie dodatki jako miasto? bo finansowane z miasta?
Czy dwa ? ze wzgledu na podział lokali - te z miasta i te ze wsi.
gminą miejsko-wiejską.
dodatki mieszkaniowe finansowane są przez miasto - dla lokali miejskich i wiejskich.
do tego roku zawsze podawałam jedno sprawozdanie, bo bylismy tylko wsią w 2023 r.i latach poprzednich.
w formularzu tym Gus daje informacje, że gminy miejsko-wiejskie wysyłają 2 obrebne sprawozdania .
-
- Starszy referent
- Kontakt:
DziękujęMaxima pisze: 31 sty 2025, 10:54liczba wypłat i kwoty - z podziałem na spółdzielnie, własnościowe, prywatne, TBS, gminnewika2 pisze: 31 sty 2025, 10:37a jakie dane tam sa przekazywane w zakresie dodatków mieszkaniowych?Maxima pisze: 28 sty 2025, 11:36logujesz się na stronie https://raport.stat.gov.plwika2 pisze: 28 sty 2025, 10:41
mam podobnie, dostałam z dnia na dzień - co robić? do kiedy to sprawozdanie i gdzie?
termin do 7.02.2025
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Witam, również mam podział na wieś i miasto- dwa sprawozdania robię. oddzielnie.Maja512 pisze: 31 sty 2025, 11:43 w roku 2024 moja wieś stała sie miastem.
gminą miejsko-wiejską.
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:

miasto - tylko dodatki mieszkaniowe, które dotyczą lokali miasta.
gmina - wszystkie dodatki z naszyej gminy.
w taki sposób ?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Ja mam pytanie do sprawozdania, bo wyskoczyła mi uwaga przy uzupełnianiu części dot. dodatków mieszkaniowych. Akurat chodzi o TBSy. Mam podaną liczbę dodatków i wypłaconą kwotę. Jeżeli podzielę wypłaconą kwotę przez liczbę dodatków to wychodzi mi 423,15, a w uwadze jest napisane, że wartość powinna być pomiędzy 15 a 400. Z jakiego przepisu to wynika?
Oprócz Sprawozdanie do Gus - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
prace społeczno użyteczne
Czy to tytuł prawny, który uprawnia do DM?
Czynsz w DM - proszę o pomoc
wydatki, a skład gospodarstwa domowego
zakup mieszkania w czasie pobierania dodatku mieszkaniowego
zakup mieszkania w czasie pobierania dodatku mieszkaniowego
nowa w mieszkaniówce
PILNE !!! proszę o wyliczenie
Jak liczyć wydatki-najem
czynsz
Decyzja przyznająca dodatek
prywatny właściciel
zaliczka-uzdatnianie wody
Informacje dla zarządcy