Sprawozdanie do Gus
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie do Gus
Ja mam pytanie do sprawozdania, bo wyskoczyła mi uwaga przy uzupełnianiu części dot. dodatków mieszkaniowych. Akurat chodzi o TBSy. Mam podaną liczbę dodatków i wypłaconą kwotę. Jeżeli podzielę wypłaconą kwotę przez liczbę dodatków to wychodzi mi 423,15, a w uwadze jest napisane, że wartość powinna być pomiędzy 15 a 400. Z jakiego przepisu to wynika?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Z żadnego przepisu, głupoty jakieś. Poniżej masz tabelkę z uwagami. Tam nalezy wpisać z czego wynika różnica w porównaniu do ubiegłego roku. U mnie zwiekszona liczba wniosków (wybudowane nowe budynki ). I to wystarczyAlalala pisze: 03 lut 2025, 14:07 Ja mam pytanie do sprawozdania, bo wyskoczyła mi uwaga przy uzupełnianiu części dot. dodatków mieszkaniowych. Akurat chodzi o TBSy. Mam podaną liczbę dodatków i wypłaconą kwotę. Jeżeli podzielę wypłaconą kwotę przez liczbę dodatków to wychodzi mi 423,15, a w uwadze jest napisane, że wartość powinna być pomiędzy 15 a 400. Z jakiego przepisu to wynika?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......

-
- VIP
- Kontakt:
Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Ja wypełniam całe sprawozdanie. Zajmuję się DM i również mieszkaniówką, pozostałe dane też spływają do mnie do SG-01 , nie mam nic na czerwono tylko na żółto.....a mino to nie zatwierdza ...jest napisane że wypełnione, ale nie wysyła ......muszę dzwonić do GUS co mi pozostajeMaxima pisze: 05 lut 2025, 13:06Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()

-
- VIP
- Kontakt:
Tak, zadzwoń. Ja też dzwoniłam, Pani była bardzo pomocnaKnapa pisze: 05 lut 2025, 13:20Ja wypełniam całe sprawozdanie. Zajmuję się DM i również mieszkaniówką, pozostałe dane też spływają do mnie do SG-01 , nie mam nic na czerwono tylko na żółto.....a mino to nie zatwierdza ...jest napisane że wypełnione, ale nie wysyła ......muszę dzwonić do GUS co mi pozostajeMaxima pisze: 05 lut 2025, 13:06Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()
WRRR
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Dziekuje wszystkim za pomoc moje sprawozdanie poszłao.Maxima pisze: 07 lut 2025, 11:13Tak, zadzwoń. Ja też dzwoniłam, Pani była bardzo pomocnaKnapa pisze: 05 lut 2025, 13:20Ja wypełniam całe sprawozdanie. Zajmuję się DM i również mieszkaniówką, pozostałe dane też spływają do mnie do SG-01 , nie mam nic na czerwono tylko na żółto.....a mino to nie zatwierdza ...jest napisane że wypełnione, ale nie wysyła ......muszę dzwonić do GUS co mi pozostajeMaxima pisze: 05 lut 2025, 13:06Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()
WRRR
-
- Starszy referent
- Kontakt:
rzeczywiście pani pomocna i miła. W uwagach nie wystarczy wpisać : "bez zmian" bo było pytanie czy "0" jak w poprzednim roku, tylko trzeba wpisać więcej znaków całym złożonym zdaniemMaxima pisze: 07 lut 2025, 11:13Tak, zadzwoń. Ja też dzwoniłam, Pani była bardzo pomocnaKnapa pisze: 05 lut 2025, 13:20Ja wypełniam całe sprawozdanie. Zajmuję się DM i również mieszkaniówką, pozostałe dane też spływają do mnie do SG-01 , nie mam nic na czerwono tylko na żółto.....a mino to nie zatwierdza ...jest napisane że wypełnione, ale nie wysyła ......muszę dzwonić do GUS co mi pozostajeMaxima pisze: 05 lut 2025, 13:06Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()
WRRR

-
- Starszy referent
- Kontakt:
rzeczywiście pani pomocna i miła. W uwagach nie wystarczy wpisać : "bez zmian" bo było pytanie czy "0" jak w poprzednim roku, tylko trzeba wpisać więcej znaków całym złożonym zdaniemMaxima pisze: 07 lut 2025, 11:13Tak, zadzwoń. Ja też dzwoniłam, Pani była bardzo pomocnaKnapa pisze: 05 lut 2025, 13:20Ja wypełniam całe sprawozdanie. Zajmuję się DM i również mieszkaniówką, pozostałe dane też spływają do mnie do SG-01 , nie mam nic na czerwono tylko na żółto.....a mino to nie zatwierdza ...jest napisane że wypełnione, ale nie wysyła ......muszę dzwonić do GUS co mi pozostajeMaxima pisze: 05 lut 2025, 13:06Sprawozdanie zatwierdzi dopiero po wypełnieniu wszystkich formularzy. A Twój formularz zapisze się na pewno. Nie przejmuj się żółtym kolorem.Knapa pisze: 05 lut 2025, 12:24 macie na żółto błędy w dział 1 i 2 - opisałam w uwagach skąd różnice, a mimo to komunikat że są błędy i nie zatwierdza sprawozdania ......![]()
WRRR

Oprócz Sprawozdanie do Gus - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
prace społeczno użyteczne
Czy to tytuł prawny, który uprawnia do DM?
Czynsz w DM - proszę o pomoc
wydatki, a skład gospodarstwa domowego
zakup mieszkania w czasie pobierania dodatku mieszkaniowego
zakup mieszkania w czasie pobierania dodatku mieszkaniowego
nowa w mieszkaniówce
PILNE !!! proszę o wyliczenie
Jak liczyć wydatki-najem
czynsz
Decyzja przyznająca dodatek
prywatny właściciel
zaliczka-uzdatnianie wody
Informacje dla zarządcy