sprawozdanie FA część F
sprawozdanie FA część F
Podpowiedzcie proszę gdzie wykazujecie osoby które pobierają fundusz same na siebie, bo są pełnoletnie. Pozostają jednak na utrzymaniu rodzica i zamieszkują z nim.
Ja do tej pory przypisywałam te osoby do 1 rodziny czyli nieletnie osoby uprawnione + pełnoletni brat/ siostra (razem 3 osoby). Czyli np wykazywałam te osoby części F poz. 2.3 (jako 3 osoby), a nie rozbijałam na poz. 2.2 (2 osoby) i 7(1 osoba).
Powiedzcie mi czy dobrze myślę i robię??
Ja do tej pory przypisywałam te osoby do 1 rodziny czyli nieletnie osoby uprawnione + pełnoletni brat/ siostra (razem 3 osoby). Czyli np wykazywałam te osoby części F poz. 2.3 (jako 3 osoby), a nie rozbijałam na poz. 2.2 (2 osoby) i 7(1 osoba).
Powiedzcie mi czy dobrze myślę i robię??
Re: sprawozdanie FA część F
w F7 tylko te, które mają zasądzone alimenty od obydwojga rodziców
mylisz się olga 271
Odsyłam do Rozporządzenia Dz.U. 2011 nr 288 poz. 1694 Objaśnienia pkt 20
Odsyłam do Rozporządzenia Dz.U. 2011 nr 288 poz. 1694 Objaśnienia pkt 20
Właśnie nie mam tu pewności. W wyjaśnieniach kiedyś czytałam że w F7 osoby które:
a) maja zasądzone alimenty od obojga rodziców
b) zasądzone od jednego rodzica, bo drugi nie żyje
c) osoba uprawniona ucząca się, mieszka sama, ma ukończone 18 lat, sama na siebie złożyła wniosek
No i wszystko zgadzałoby się z pkt c) u mnie ale os. uprawniona nie mieszka sama, a zamieszkuje z matką i rodzeństwem, pozostaje na utrzymaniu matki i wszyscy są wpisani we wniosku w skład rodziny.
a) maja zasądzone alimenty od obojga rodziców
b) zasądzone od jednego rodzica, bo drugi nie żyje
c) osoba uprawniona ucząca się, mieszka sama, ma ukończone 18 lat, sama na siebie złożyła wniosek
No i wszystko zgadzałoby się z pkt c) u mnie ale os. uprawniona nie mieszka sama, a zamieszkuje z matką i rodzeństwem, pozostaje na utrzymaniu matki i wszyscy są wpisani we wniosku w skład rodziny.
do olgi 21.
z góry dziekuje
a jak Ty to wrzucasz bo robie drugi raz dopiero kolezanka co była wczesniej jest na urlopie a ja tak za bardzo nie wiem czy dobrze zrobie wiec moze jakas podpowiedz z Twojej stronyolga271 pisze:nie, mi z programu odrazu tam wrzuca
z góry dziekuje
ja nic nie wrzucam, robiąc decyzję to program odrazu sam to odpowiednio zalicza, wiec w sprawozdaniu ja nic ręcznie nie poprawiam.
A w F11 mają być dłużnicy wszyscy, czyli organu wierzyciela+ organu dłużnika i tyle? czy dodatkowo jeszcze Ci, którzy mają jeszcze zadłużenie, ale już nie są wypłacane świadczenia z FA dla świadczeniobiorcy i nie są podejmowane działania wobec takich dłużników, to ich tez? ? ? ?
Oprócz sprawozdanie FA część F - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
do Olgi 271
dłużnik uchylający się od zobowiązań
nowy okres świadczeniowy
sprawozdanie fa
wierzycielka
sprawozdanie pomocy
dłużnki nie jest ojciem dziecka na które były płacone alimen
SYGNITY DWÓCH DŁUŻNIKÓW
kurator ds doręczeń
???
od 1 lipca BIG
Informacja do tytułów wykonawczych
ODSETKI OD NIENALEŻNIE POBRANYCH - ZAOKRĄGLACIE?
diety z delagacji słuzbowje - utrata/uzysk?
Do obu prokuratur?
PRZEDSTAWICIEL DLA OSOBY NIEZNANEJ Z MIEJSCA POBYTU