sprawozdanie FA część F

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
alas

sprawozdanie FA część F

Post autor: alas »

Podpowiedzcie proszę gdzie wykazujecie osoby które pobierają fundusz same na siebie, bo są pełnoletnie. Pozostają jednak na utrzymaniu rodzica i zamieszkują z nim.
Ja do tej pory przypisywałam te osoby do 1 rodziny czyli nieletnie osoby uprawnione + pełnoletni brat/ siostra (razem 3 osoby). Czyli np wykazywałam te osoby części F poz. 2.3 (jako 3 osoby), a nie rozbijałam na poz. 2.2 (2 osoby) i 7(1 osoba).
Powiedzcie mi czy dobrze myślę i robię??
alas

Re: sprawozdanie FA część F

Może ktoś się wypowie?
olga271

Post autor: olga271 »

te osoby wykazuje się w f.7
kamka

Post autor: kamka »

w F7 tylko te, które mają zasądzone alimenty od obydwojga rodziców
olga271

nie, mi z programu odrazu tam wrzuca
kamka

Post autor: kamka »

mylisz się olga 271

Odsyłam do Rozporządzenia Dz.U. 2011 nr 288 poz. 1694 Objaśnienia pkt 20
alas

Właśnie nie mam tu pewności. W wyjaśnieniach kiedyś czytałam że w F7 osoby które:
a) maja zasądzone alimenty od obojga rodziców
b) zasądzone od jednego rodzica, bo drugi nie żyje
c) osoba uprawniona ucząca się, mieszka sama, ma ukończone 18 lat, sama na siebie złożyła wniosek

No i wszystko zgadzałoby się z pkt c) u mnie ale os. uprawniona nie mieszka sama, a zamieszkuje z matką i rodzeństwem, pozostaje na utrzymaniu matki i wszyscy są wpisani we wniosku w skład rodziny.
JA 85

Post autor: JA 85 »

do olgi 21.
olga271 pisze:nie, mi z programu odrazu tam wrzuca
a jak Ty to wrzucasz bo robie drugi raz dopiero kolezanka co była wczesniej jest na urlopie a ja tak za bardzo nie wiem czy dobrze zrobie wiec moze jakas podpowiedz z Twojej strony
z góry dziekuje
olga271

ja nic nie wrzucam, robiąc decyzję to program odrazu sam to odpowiednio zalicza, wiec w sprawozdaniu ja nic ręcznie nie poprawiam.
Gościnnie

Post autor: Gościnnie »

A w F11 mają być dłużnicy wszyscy, czyli organu wierzyciela+ organu dłużnika i tyle? czy dodatkowo jeszcze Ci, którzy mają jeszcze zadłużenie, ale już nie są wypłacane świadczenia z FA dla świadczeniobiorcy i nie są podejmowane działania wobec takich dłużników, to ich tez? ? ? ?
ODPOWIEDZ