sprawozdanie II kwartał

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
kar2004
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

sprawozdanie II kwartał

Post autor: kar2004 »

Mam pytanie czy dane do sprawozdania przeliczacie ręcznie czy robicie w programie zestawienie przyznanych dodatków i wyliczone dane wpisujecie do sprawozdania?
Kowalik15
Referent
Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
Kontakt:

Re: sprawozdanie II kwartał

Post autor: Kowalik15 »

Ja zrobiłam zestawienie z programu, ale wypłaconych dodatków, nie przyznanych i wpisałam do sprawozdania, wiem, że mi program dobrze liczy (w I kwartale liczyłam ręcznie i sprawdzałam)
Nowa1124
Praktykant
Zajmuję się: DO, DM
Kontakt:

Post autor: Nowa1124 »

Ja też robię z Signity, I kwartał przeliczałam ręcznie, teraz sprawdzałam i mam pewność że program dobrze wszystko wyliczył :)
Sylwia1978!
Praktykant
Zajmuję się: Dział dodatków
Kontakt:

Post autor: Sylwia1978! »

Jestem nowym pracownikiem i w związku z tym mam prośbę. Możecie podpowiedzieć jak w programie Sygnity zrobić to zestawienie. z góry dziękuję
Nowa1124
Praktykant
Zajmuję się: DO, DM
Kontakt:

Post autor: Nowa1124 »

W Signity: obsługa sprawozdań -> raport wypłaty gospodarstw - dodatek osłonowy. System generuje raport ;)
Sylwia1978!
Praktykant
Zajmuję się: Dział dodatków
Kontakt:

Post autor: Sylwia1978! »

Nowa1124 pisze: 11 lip 2022, 15:12 W Signity: obsługa sprawozdań -> raport wypłaty gospodarstw - dodatek osłonowy. System generuje raport ;)
[/quot
Dziękuję :)
Marianna81
Stażysta
Zajmuję się: DO, KDR, STYPENDIA,
Kontakt:

Post autor: Marianna81 »

ogólna kwota wypłaconych zwiększonych dodatków osłonowych w II kwartale nam się zgadza nie zgadza się w rozbiciu na gospodarstwa o 500 zł jest mniej i jedno gospodarstwo mniej czy ktoś miał podobnie z czego to może wynikać?
Stefan
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Stefan »

Też tak miałem. Doszedłem do tego że program "zaliczył" mi jedną rodzinę o liczbie członków "0" - zero. Nie wiem dlaczego tak się stało.
Wygeneruj sobie raport:
RAPORTY RÓŻNE - ŚWIADCZENIA I WYPŁATY
WYPŁATY I POTRĄCENIA
i do raportu dodaj opcję "Liczba osób"
Wyskoczy ci podział na osoby w rodzinie
Zapisz sobie ten raport w excel i przesortuj po liczbie członków - mi wyskoczyła jedna rodzina (jednoosobowa) o liczbie członków 0 - zero. - nie wiem dlaczego program tak zapisał.
I tej rodziny nie liczy mi w raporcie "obsługa sprawozdań -> raport wypłaty gospodarstw - dodatek osłonowy" - ani w sztukach ani w wydanych pieniądzach.
Może u Ciebie jest tak samo. :D
Natpien
Praktykant
Zajmuję się: FA, CP, KDR
Kontakt:

Post autor: Natpien »

Stefan pisze: 12 lip 2022, 9:22 Też tak miałem. Doszedłem do tego że program "zaliczył" mi jedną rodzinę o liczbie członków "0" - zero. Nie wiem dlaczego tak się stało.
Wygeneruj sobie raport:
RAPORTY RÓŻNE - ŚWIADCZENIA I WYPŁATY
WYPŁATY I POTRĄCENIA
i do raportu dodaj opcję "Liczba osób"
Wyskoczy ci podział na osoby w rodzinie
Zapisz sobie ten raport w excel i przesortuj po liczbie członków - mi wyskoczyła jedna rodzina (jednoosobowa) o liczbie członków 0 - zero. - nie wiem dlaczego program tak zapisał.
I tej rodziny nie liczy mi w raporcie "obsługa sprawozdań -> raport wypłaty gospodarstw - dodatek osłonowy" - ani w sztukach ani w wydanych pieniądzach.
Może u Ciebie jest tak samo. :D

Dzięki za podpowiedź.
Miałam ten sam problem. Weszłam w modyfikację wniosku, który się nie liczył i była odznaczona opcja "Uwzględniać do dochodu". Poprawiłam i myślę, że teraz będzie dobrze.
ODPOWIEDZ