miałam 1 anulowaną kartę w II półroczu 2015 roku w wyniku mojego błędu w nazwisku dziecka gdzie to ująć w sprawozdaniu : w tabeli 1 : w pkt. 5 liczba korekt błędnie wprowadzonych danych mam wpisać tą anulowaną kartę ? oraz w tabeli 2: w pkt. 1.2 i 1.2.1 anulowanych z powodu błędu oraz w pkt. 4 liczba osób którym anulowano kartę ?
a jeżeli nie gra, tj. przysługujące koszty mam większe niż wykorzystane środki to coś pisać w wyjaśnieniu, bo wynika to z tego że zamówiliśmy za mało pieniędzy.
wydałam jeden duplikat, jako przysługujący koszt wpisałam 1,34 i tyle też wydaliśmy; a co zrobić z uzyskaną kwotą którą wpłacił klient 9,21 (przekazaliśmy do budżetu 8,75); czy to gdzies ujmować, co wpisać w kolumnie wykorzystane środki wiersz 4 ?
A co zrobić jeśli dane z raportu co nam przesłali za II półrocze nie zgadza się z raportem które ja wygenerowałam. Mało tego nie mam pojęcia skąd wzięły się te różnice.
proszę o podpowiedź, mam taki sam przypadek , czyli przysługujące koszty są wyższe od wykorzystanych środków z dotacji i co w takim przypadku? napisać wyjaśnienie
****** jak na coś wpadniesz to proszę daj znać, trochę się tym zestresowałam bo wynika to z mojej pomyłki gryż w pewnej rodzinie policzyłam 2,68 zamiast 13,40, więc mieliśmy o 10zł z groszami kasy za mało. Chyba napiszę w wyjaśnieniach że ta różnica została pokryta ze środków własnych, myślisz że tak może być ???
rozmawiałam o naszym przypadku z księgową i stwierdziła że głowy nam nie urwą, bo problem byłby gdyby wykorzystane środki były większe niż przysługujące koszty, a my mamy na odwrót, kazała wysłać sprawozdanie tak jak jest bez wyjaśnień, a jeżeli coś im się nie spodoba to wtedy będziemy główkować. Nawet podejrzałam sprawozdanie po koleżance za I półrocze i mieliśmy taką samą sytuacje, poszło tak też bez wyjaśnień i nie wymagali żadnej korekty ani tłumaczeń, miejmy nadzieje że i tym razem niczego się nie doczepią. Powodzonka