Instrukcja do wypełnienia sprawozdania jednorazowego 500+monitoring X-XI 2017 r.
W wierszu 1. Należy wykazać przewidywane miesięczne wydatki na świadczenia wychowawcze (bez wydatków na koszty obsługi). Wartości te należy odnieść do danych wykazanych w sprawozdaniu resortowym 500+ za wrzesień 2017r. Patrząc na liczbę złożonych wniosków (mniejsza liczba od liczby rodzin uprawnionych w starym okresie zasiłkowym) wartość wiersza 1 będzie prawdopodobnie mniejsza od wydatków na SW w miesiącu wrześniu.
W wierszu 2 Należy wykazać wysokość zabezpieczonych środków finansowych na wypłatę SW na dany miesiąc. We wczorajszym e-mail wysłaliśmy Państwu informację o wysokości budżetu po zmianie (budżet uwzględnia ostatnie zwiększenia).
Jeżeli zapotrzebowanie miesięczne na miesiąc październik uwzględnia potrzebną do wypłaty kwotę na wypłatę SW należy w wierszu 2 powtórzyć kwotę wykazana w wierszu 1 .
W wierszu 3 należy wykazać liczbę świadczeń na nowy okres zasiłkowy Wartości te należy odnieść do danych wykazanych w sprawozdaniu resortowym 500+ za wrzesień 2017r. Patrząc na liczbę złożonych wniosków (mniejsza liczba od liczby rodzin uprawnionych w starym okresie zasiłkowym) wartość wiersza 3 będzie prawdopodobnie mniejsza od liczby świadczeń SW w miesiącu wrześniu.
Ja dzwoniłam do naszego Dolnośląskiego Urzędu Wojewódzkiego i mi Pani powiedziała, że w wierszu 1 wykazać to co planujemy wypłacić w X wraz z kosztami obsługi, a w wierszu 2 odnieść się mamy do zabezpieczenia środków, czyli czy w miesiącu X i XI względem planu już będziemy mieli jakieś braki....