Sprawozdanie nowe - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 17 z 19    [ Posty: 183 ]

Napisano: 06 lut 2017, 15:06

Ula1 pisze:
Gość pisze:
Ula1 pisze:
tak orzeczenie wprowadziłam przez zmianę. wybrałam typ wniosku bez zmiany decyzji bo nie miało to wpływu na wypłatę świadczenia i nie tworzyłam nowej decyzji. przeczytałam na forum, że jak jest zmiana ale nie ma to wpływu na wypłatę świadczeń to nie trzeba pisać nowej decyzji

w takim razie taka forma o ktorej napisałaś nie zrobi Ci zmiany do sprawozdania.
gosc

Napisano: 06 lut 2017, 15:15

to jak w takim przypadku zrobić żeby liczyło mi te rodziny jako rodziny z orzeczeniem dziecka?
Ula1

Napisano: 06 lut 2017, 15:18

Ula1 pisze:to jak w takim przypadku zrobić żeby liczyło mi te rodziny jako rodziny z orzeczeniem dziecka?

podobne pytanie zadałam Panu Tomkowi z sygnity i czekam na jego odpowiedz.
gosc

Napisano: 06 lut 2017, 15:42

gosc pisze:
Ula1 pisze:to jak w takim przypadku zrobić żeby liczyło mi te rodziny jako rodziny z orzeczeniem dziecka?

podobne pytanie zadałam Panu Tomkowi z sygnity i czekam na jego odpowiedz.
mnie też to interesuje, Panie Tomku prosimy o pomoc
Gość

Napisano: 06 lut 2017, 15:46

GOPSAAAA pisze:Panie Tomku z SYGNITY dlaczego zmiana dochodu lub orzeczenia o niepełnosprawności przez wprowadzenie zmian do wniosku o zmianę świadczenia wychowawczego nie wprowadza zmian w systemie do sprawozdania, mam nadzieję że nie trzeba tworzyć nowej decyzji (do wniosku o zmianę świadczenia wychowawczego)jak nie ma to wpływu na zmiane świadczenia.
gosc

Napisano: 06 lut 2017, 15:59

jak wprowadzałam nowo narodzone dzieci jako nowy wniosek (jak już pobiera ktoś), to co mi program źle wygeneruje? Bo np liczba rodzin mi się zgadza. Nie zgodzi mi się w tabeli E coś? Powychodziły mi jakieś miękkie walidacje co do tabeli E.
Gość

Napisano: 07 lut 2017, 9:08

a czy w tabeli B. wiersz 1. wpisujemy kwotę gdzie ktoś ma nam oddać za styczeń, czy te wcześniejsze nienależnie pobrane, które ktoś ma do zwrotu jeszcze też (np. za grudzień)?
Gość

Napisano: 07 lut 2017, 9:09

Wniosek złożony na urodzone dziecko wprowadza się do programu jako nowy wniosek czy zmiana? Ja do tej pory wprowadzałam jako nowy wniosek.
Pola2

Napisano: 07 lut 2017, 9:10

No ja tez i własnie jak generowałam raporty to mi liczyło tych ludzi jako jedną rodziną, a niby przy tych miesięcznych mi generuje jako dwie???
Gość

Napisano: 07 lut 2017, 9:12

Gość pisze:a czy w tabeli B. wiersz 1. wpisujemy kwotę gdzie ktoś ma nam oddać za styczeń, czy te wcześniejsze nienależnie pobrane, które ktoś ma do zwrotu jeszcze też (np. za grudzień)?
a tabela b wiersz 2 wpisać nienależnie pobrane świadczenie w maju czy tego się nie uwzględnia?
Ula1

Strona 17 z 19    [ Posty: 183 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x