jak rozumiec ten zapis, bo nie mogę dotrzeć o co tu chodzi:
Liczba rodzin pobierających zasiłek rodzinny, (tabela H.1 wiersze od 2.1 do 2.4) pomnożona przez liczbę dzieci, nie może być mniejsza od 95% wypłaconych zasiłków rodzinnych (H.1.2.1 + H.1.2.2*2 + H.1.2.3*3 + H.1.2.4.*4,25 >= 0.95*A.1.1), III miesiąc kw.
sprawozdanie - pomóżcie
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR, FA, SW
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: sprawozdanie - pomóżcie
Generalnie chodzi o to, że masz za mało rodzin w stosunku do wypłaconych zasiłków i wynika to zazwyczaj z płaconych wyrównań za poprzednie miesiące - trzeba w uwagach do sprawozdania napisać takie wyjaśnienie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA/inne
- Kontakt:
Ja piszę tak:
"Liczba rodzin pobierających zasiłek rodzinny pomnożona przez liczbę dzieci, jest mniejsza od 95% wypłaconych zasiłków rodzinnych, III m.kw., tj. w grudniu 2024 r., ponieważ wielu wnioskodawcom zostały wypłacone świadczenia z wyrównaniem od listopada 2024 r."
"Liczba rodzin pobierających zasiłek rodzinny pomnożona przez liczbę dzieci, jest mniejsza od 95% wypłaconych zasiłków rodzinnych, III m.kw., tj. w grudniu 2024 r., ponieważ wielu wnioskodawcom zostały wypłacone świadczenia z wyrównaniem od listopada 2024 r."
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Jeśli pracujesz na sygnity, to ja tak mam od zawsze, że:
z tabeli G1 zliczam liczbę rodzin i wpisuję odpowiednio do tabeli H1. Czyli w tabeli H1 zmieniam dane, bo to się nigdy nie zgadza. A dane, które trzeba wpisać do H1 znajdują się w G1, trzeba tylko dodać 1+2+3+4.
z tabeli G1 zliczam liczbę rodzin i wpisuję odpowiednio do tabeli H1. Czyli w tabeli H1 zmieniam dane, bo to się nigdy nie zgadza. A dane, które trzeba wpisać do H1 znajdują się w G1, trzeba tylko dodać 1+2+3+4.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA/inne
- Kontakt:
Ja tych części akurat nie poprawiam ręcznie.
Oprócz sprawozdanie - pomóżcie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Wygenerowanie raportu z systemu dziedzinowego-kontrola
Od kiedy przyznać ZP
przedłużenie zasiłku pielęgnacyjnego
ŚP składka x 3?
Proszę o podpowiedź
e-doręczenia podpis elektroniczny
e-doręczenia podpis elektroniczny
Kod walidacji: SR/KM-2.6
Od kiedy prawo do zasiłku po utracie dochodu
sprawozdania rzeczowo-fin z rodzinnych cz .D1
czy ta kwota zwrotu powinna być tu wykazana?
zmiana miejsca zamieszkania, a brak świadczeń do wypłaty
wypłata bez decyzji
zbieg uprawnień do św. rodzicielskiego i pielęgnacyjnego
decyzja o odmowie umorzenia nienależnego zasiłku
decyzje ŚP składka zdrowotna