wypłata bez decyzji
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
wypłata bez decyzji
Proszę o pomoc. Mama taką sytuację że w programie wystawiłam decyzję na wypłatę zasiłku pielęgnacyjnego ale okazało się za mam przekazać sprawę innemu OPS. Zapomniała usunąć tą decyzję i przez przypadek zatwierdziłam ją w programie i wypłaciłam na jej podstawie 2 miesiące zasiłek a nie powinnam bo za te dwa miesiące już inny ośrodek wypłacił Pani zasiłek. Nie skapnęłam się że ta Pani widnieje na listach, a nie powinna. I wychodzi na to, że Pani otrzymała od nas środki na podstawie decyzji, która w sumie nie istnieje bo nie została utworzona i dostarczona osobie tylko widniała przypadkowo zatwierdzona w programie. Pani po dwóch miesiącach zadzwoniła i powiedziała ze otrzymała za te dwa miesiące pieniądze. I jak to teraz zrobić bo w programie mogę uchylić decyzje jako usunąć ją ale tylko na bieżąco wypłaconych nie da się cofnąć, ale nie mogę przecież zrobić decyzji uchylającej i jej wydrukować bo nie mam czysto teoretycznie czego uchylić bo to nie istniało tak naprawę. I jak odzyskać te środki. Pani je odda bez problemu ale jak to załatwić bo przecież nienależnych tez tak z niczego nie mogę zrobić ? Pomocy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
Re: wypłata bez decyzji
Napisz jej decyzję, niech ją odbierze i potem napisze, że od tego i tego miesiąca wnosi o przekazanie do innego ośrodka i tyle.
-
- Praktykant
- Kontakt:
tylko ona już jest przeniesiona od dwóch miesięcy do innego ośrodka sama wysłałam jej dokumenty tylko zapomniałam usunąć te decyzję z programu. przecież nie da się tego cofnąć w czasie ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
co chcesz robić z decyzją jak ona prawnie nie istnieje? zamykasz w systemie plany, kobieta kasę oddaje, w księgowości robia porządek i tyle
system to tylko narzędzie techniczne, my mamy furę dziwnych "technicznych" decyzji bo inaczej nie szło tematu ogarnąć
system to tylko narzędzie techniczne, my mamy furę dziwnych "technicznych" decyzji bo inaczej nie szło tematu ogarnąć
-
- Praktykant
- Kontakt:
chodzi o to że po prostu ma przelać te pieniądze ale nie mam tworzyć żadnej decyzji o nienależnych ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
dokładnie tak
Oprócz wypłata bez decyzji - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
e-doręczenia podpis elektroniczny
e-doręczenia podpis elektroniczny
Kod walidacji: SR/KM-2.6
sprawozdanie - pomóżcie
Od kiedy prawo do zasiłku po utracie dochodu
sprawozdania rzeczowo-fin z rodzinnych cz .D1
czy ta kwota zwrotu powinna być tu wykazana?
zmiana miejsca zamieszkania, a brak świadczeń do wypłaty
zbieg uprawnień do św. rodzicielskiego i pielęgnacyjnego
decyzja o odmowie umorzenia nienależnego zasiłku
decyzje ŚP składka zdrowotna
orzeczenie WZON
jaka podstawa prawna do starego świadczenia pielegnacyjnego Szarak i inni pomóżcie
SKO unieważniło decyzję poprzedniego organu
Zasiłek pielęgnacyjny - ubezwłasnowolnienie częściowe
wydanie dokumentów do wglądu