nie kumuluję dochodów, bo w RB-27S wykazuję część należną JST, a w RB-27ZZ część należną budżetowi Państwa.Ola II pisze:A ja zapytam tak: a po co w OPS kumulować dochody FA: raz w Rb 27ZZ a raz w Rb. 27S?
Jeżeli z definicji, Rb-27S jest sprawozdaniem z wykonania planu dochodów budżetowych samorządowej jednostki budżetowej to jest oczywistym, że powinno być kompletne i zawierać również dochody związanie wykonywaniem zadań zleconych w części przypadającej gminie.Ola II pisze:A ja zapytam tak: a po co w OPS kumulować dochody FA: raz w Rb 27ZZ a raz w Rb. 27S?
Nie ma takiego przepisu. Gmina przyjęła takie rozwiązanie, że sprawozdania jednostkowe w jednostkach wprowadzane są do jednostkowych BESTII które tworzą pliki sprawozdań w formacie XML, wczytywane następnie do BESTII JST która na podstawie tych plików tworzy plik XML sprawozdania zbiorczego przesyłanego do RIO.Paulinka z GOPSu pisze:A ja mam takie pytanko: z jakiego przepisu wynika, że powinniśmy wysyłać jednostkowe sprawozdania przez Bestię?