Witam, czy samorządowe instytucje kultury, które składają CIT-8 muszą do Urzędu Skarbowego złożyć sprawozdanie finansowe w wersji elektronicznej? Do tej pory składałam CIT-8 do 31.03. a sprawozdanie finansowe w wersji papierowej składałam w ciągu 10 dni po zatwierdzeniu tegoż sprawozdania razem z uchwałą o jego zatwierdzeniu.
Dziękuję za zainteresowanie się tematem.
Tak, CIT-8 w wersji elektronicznej składałam już za rok 2017, teraz chodzi mi o sprawozdanie finansowe czyli Bilans, R-k zysków i strat, Informację dodatkową.
I jeszcze w trakcie nasuwa mi się pytanie -a jak złożyć to sprawozdanie do Gminy (wersja papierowa czy elektroniczna też)?
Też się zastanawiam jak złożyć te sprawozdania do Gminy, czy w wersji papierowej czy elektronicznie. Czy do US robię skany sprawozdań z pieczątkami i podpisami a później podpisuję certyfikatem, czy też każde sprawozdanie z osobna ma być podpisane tylko certyfikatem?
Mam pytanie kiedy wysyłacie sprawozdanie finansowe w instytucjach kultury? Po zatwierdzeniu przez Wójta sprawozdania z wykonania planu finansowego czy po sesji rady gminy, która zatwierdza sprawozdania finansowe?
Po Uchwale Rady Gminy, zatwierdzającej sprawozdanie finansowe instytucji kultury (w ciągu 10 dni).
Czy jest na tym forum księgowa/wy instytucji kultury, kto sporządzał sprawozdanie finansowe w wersji elektronicznej w aplikacji udostępnionej na stronie ministerstwa w e-sprawozdaniach? Mam problem z jego sporządzeniem i chciałam zasięgnąć porady