sprawozdanie rzecz -fin za sierpień 2017 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 04 wrz 2017, 15:59

Ja wychodzę z prostszej zasady. Jeżeli sprawozdanie jest z d**y to dane tez stamtąd biorę :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 04 wrz 2017, 16:25

a a to wysłałam sprawozdanie takie jak mi komputer policzył aby ta ostatnią tabelkę wpisałam i mam gdzieś, beda najwyzej dzwonić... zdenerwowali mnei ostatnio w uW takze i ja ich zdenerwuje :D
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 05 wrz 2017, 9:07

cytuję:

Dzień dobry,
w związku z licznymi pytaniami czy w sprawozdaniu za miesiąc sierpień 2017 r. z wykonania zadań z zakresu świadczenia wychowawczego (z terminem wykonania do 7.09.2017 r.) należy ująć wnioski złożone na stary i nowy okres rozliczeniowy skontaktowałam się z ministerstwem i otrzymałam odpowiedź, że podać należy kwotę ogólną złożonych wniosków w danym miesiącu.
https://www.poznan.uw.gov.pl
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 wrz 2017, 10:53

ja rozumiem to tak, że ilość wniosków i decyzji to faktycznie ogółem nowy i stary ale jak są kolejne tabele od D to dotyczą rodzin pobierających świadczenia, czyli tylko stare, no bo nowe jeszcze w sierpniu nie pobierają...
naprostujcie jeśli się mylę
babajaga
Referent
Od: 06 kwie 2017, 8:33
Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS

Napisano: 05 wrz 2017, 12:00

Czyli stanęło na tym żeby wliczać nowy okres czy nie ? :D
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 05 wrz 2017, 12:29

Wliczać, wcześniej był cytat.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 wrz 2017, 12:53

pytanie jedno- czy przerzucacie tysiące wniosków i liczycie te wnioski na 1-sze i kolejne dzieci czy tylko to co wykaże sprawozdanie czyli wprowadzone do systemu? :shock: :evil:
lopilopi
Stażysta
Od: 23 lip 2014, 12:08
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2017, 13:22

Tylko w[prowadzone do systemu...wiem wiem wiem...ŹLE...pytanie czy bardziej czepną się niewydanych decyzji i nie wypłaconych 500 na nowy okres zasiłkowy czy tego że sprawozdanie poprawimy jak już wszystko wklepiemy?

By sprawozdanie było miarodajne byśmy musieli wydać już wszystkie decyzje z wniosków od pierwszego dziecka bo jak inaczej stwierdzić czy w D w 1.1 czy 1.3 wpisać? :)
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2017, 14:52

Szanowni Państwo,
przekazuję w załączeniu informację otrzymaną z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej odnośnie wykazywania wniosków w sprawozdaniu miesięcznym za sierpień 2017 r. (do 7 września):

Szanowni Państwo,
w związku z pojawiającymi się wątpliwościami odnośnie do wykazywania w sprawozdaniu rzeczowo-finansowym z zakresu świadczenia wychowawczego za sierpień 2017 r. wniosków w sprawach świadczenia wychowawczego złożonych w sierpniu br. na nowy "okres świadczeniowy" (zaczynający się 1 października br.), uprzejmie informujemy, że wartości dotyczące liczby tych wniosków należy ujmować w ww. sprawozdaniu łącznie z tymi, które są składane jeszcze na okres kończący się 30 września br..
Zasady wypełniania ww. sprawozdania w miesiącach przed nowym "okresem świadczeniowym' (czyli gdy spływają już wnioski na nowe okresy) nie różnią się od zasad wypełniania - już od lat - sprawozdań z zakresu świadczeń rodzinnych czy świadczeń z funduszu alimentacyjnego.

Departament Polityki Rodzinnej
MRPiPS
Gopsops
Praktykant
Od: 10 paź 2016, 11:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2017, 18:41

hahaha ale oczywista oczywistosc napisali...zapomnieli tylko ze sprawozdanie z 500plus to po pierwsze dotyczy duzo wiekszej liczby a ta liczbe chca jeszcze jeszcze w rozbiciu na pierwsze i drugie dzieci, czego "od lat" nie ma ani w swiadczeniach rodzinnych ani w funduszu ..liczbe zlozonych wnioskow nawet mimo ze nie sa wprowadzone i wczesniej w fa i sr tez nie byly - latwo policzyc z rejestru wnioskow i mozna recznie zmodyfikowac sprawozdanie , ale juz tego rozbicia na wnioski na pierwsze dziecko to juz sie nie da wyliczyc tak prosto, aby dane te byly rzetelne trzeba by teraz te zlozone i nie wprowadzone jeszcze wnioski liczyc recznie -a to jest niemozliwe...wiec dane nie beda rzetelne...i po co komu ta fikcja ? i jeszcz tyle naszych nerwow staconych na zastanawianie sie czy dane wziac z sufitu czy wywrozyc z fusow czy moze zostac w pracy juz nie tylko do 21 ale jeszcze i na noc i poprzerzucac jednak te wnioski...ja juz dlugo pracuje ale w takich warunkach to jeszcze mi nie przyszlo :) teraz zamiast skupiac sie na wydawaniu decyzji to musimy pomstowac nad niedzielajaca empatia,tracic czas na robienie 10 razy tego co powinno sie zrobic raz i jeszcze kolejne reczne wyliczanki przez nastepne dwa miesiace codziennie na dzien dobry,zeby zadowolic nie wiem czyja proznosc...albo moze beda nas jeszcze z tego rozliczac,ze za malo decyzji wydalismy w danym dniu - bo po co im to ile dzis czy jutro czy kazdego nastepnego dnia tych decyzji wydamy ?? no dobra troche sobie ulzylam:) mam nadzieje ze nie trafi mnie szlag) a chwilami wydaje mi sie,ze jednak trafi), bo lubie swoja kierowniczke i nie chcialabym jej zostawic z tym bajzlem :D:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem