a a to wysłałam sprawozdanie takie jak mi komputer policzył aby ta ostatnią tabelkę wpisałam i mam gdzieś, beda najwyzej dzwonić... zdenerwowali mnei ostatnio w uW takze i ja ich zdenerwuje
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
cytuję:
Dzień dobry,
w związku z licznymi pytaniami czy w sprawozdaniu za miesiąc sierpień 2017 r. z wykonania zadań z zakresu świadczenia wychowawczego (z terminem wykonania do 7.09.2017 r.) należy ująć wnioski złożone na stary i nowy okres rozliczeniowy skontaktowałam się z ministerstwem i otrzymałam odpowiedź, że podać należy kwotę ogólną złożonych wniosków w danym miesiącu. https://www.poznan.uw.gov.pl
ja rozumiem to tak, że ilość wniosków i decyzji to faktycznie ogółem nowy i stary ale jak są kolejne tabele od D to dotyczą rodzin pobierających świadczenia, czyli tylko stare, no bo nowe jeszcze w sierpniu nie pobierają...
naprostujcie jeśli się mylę
pytanie jedno- czy przerzucacie tysiące wniosków i liczycie te wnioski na 1-sze i kolejne dzieci czy tylko to co wykaże sprawozdanie czyli wprowadzone do systemu?
Tylko w[prowadzone do systemu...wiem wiem wiem...ŹLE...pytanie czy bardziej czepną się niewydanych decyzji i nie wypłaconych 500 na nowy okres zasiłkowy czy tego że sprawozdanie poprawimy jak już wszystko wklepiemy?
By sprawozdanie było miarodajne byśmy musieli wydać już wszystkie decyzje z wniosków od pierwszego dziecka bo jak inaczej stwierdzić czy w D w 1.1 czy 1.3 wpisać?
Szanowni Państwo,
przekazuję w załączeniu informację otrzymaną z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej odnośnie wykazywania wniosków w sprawozdaniu miesięcznym za sierpień 2017 r. (do 7 września):
Szanowni Państwo,
w związku z pojawiającymi się wątpliwościami odnośnie do wykazywania w sprawozdaniu rzeczowo-finansowym z zakresu świadczenia wychowawczego za sierpień 2017 r. wniosków w sprawach świadczenia wychowawczego złożonych w sierpniu br. na nowy "okres świadczeniowy" (zaczynający się 1 października br.), uprzejmie informujemy, że wartości dotyczące liczby tych wniosków należy ujmować w ww. sprawozdaniu łącznie z tymi, które są składane jeszcze na okres kończący się 30 września br..
Zasady wypełniania ww. sprawozdania w miesiącach przed nowym "okresem świadczeniowym' (czyli gdy spływają już wnioski na nowe okresy) nie różnią się od zasad wypełniania - już od lat - sprawozdań z zakresu świadczeń rodzinnych czy świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
hahaha ale oczywista oczywistosc napisali...zapomnieli tylko ze sprawozdanie z 500plus to po pierwsze dotyczy duzo wiekszej liczby a ta liczbe chca jeszcze jeszcze w rozbiciu na pierwsze i drugie dzieci, czego "od lat" nie ma ani w swiadczeniach rodzinnych ani w funduszu ..liczbe zlozonych wnioskow nawet mimo ze nie sa wprowadzone i wczesniej w fa i sr tez nie byly - latwo policzyc z rejestru wnioskow i mozna recznie zmodyfikowac sprawozdanie , ale juz tego rozbicia na wnioski na pierwsze dziecko to juz sie nie da wyliczyc tak prosto, aby dane te byly rzetelne trzeba by teraz te zlozone i nie wprowadzone jeszcze wnioski liczyc recznie -a to jest niemozliwe...wiec dane nie beda rzetelne...i po co komu ta fikcja ? i jeszcz tyle naszych nerwow staconych na zastanawianie sie czy dane wziac z sufitu czy wywrozyc z fusow czy moze zostac w pracy juz nie tylko do 21 ale jeszcze i na noc i poprzerzucac jednak te wnioski...ja juz dlugo pracuje ale w takich warunkach to jeszcze mi nie przyszlo teraz zamiast skupiac sie na wydawaniu decyzji to musimy pomstowac nad niedzielajaca empatia,tracic czas na robienie 10 razy tego co powinno sie zrobic raz i jeszcze kolejne reczne wyliczanki przez nastepne dwa miesiace codziennie na dzien dobry,zeby zadowolic nie wiem czyja proznosc...albo moze beda nas jeszcze z tego rozliczac,ze za malo decyzji wydalismy w danym dniu - bo po co im to ile dzis czy jutro czy kazdego nastepnego dnia tych decyzji wydamy ?? no dobra troche sobie ulzylam:) mam nadzieje ze nie trafi mnie szlag) a chwilami wydaje mi sie,ze jednak trafi), bo lubie swoja kierowniczke i nie chcialabym jej zostawic z tym bajzlem :D