Czy Wam też nie liczy do sprawozdania wniosków, z których wydajecie decyzje w związku ze zmianą sytuacji życiowej?? Bo u mnie liczy tylko "klasyczne" wnioski
Ja chyba jednak poprawię, bo gros wniosków otrzymywanych ostatnio, to wnioski w związku ze zmianą sytuacji. I na przykład w marcu wg sprawozdania wychodzi, że mam tylko dwa wnioski, a mam ich sporo więcej. Chociażby z tego powodu, że urodziły się drugie dzieci. Ech
Jeżeli mam już wydaną decyzję, a teraz wnioskują na kolejne dziecko to rejestruję jako wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życioweji wybieram typ wniosku wniosek formalny (np. osoba złożyła wniosek, bo urodziło się kolejne dziecko), potem wydaję decyzję zmieniającą. Tak zaleciło mi Sygnity i tak robię.
Z tego co kojarzę to już dawno jak tylko wprowadzili typ wniosku to było gdzieś jakieś pismo może Z urzędu wojewódzkiego, że wnioski odnośnie nowo narodzonego dziecka wprowadzamy jako zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej, ale typ wniosku jako wniosek formalny.