Sprawozdanie za IV kwartał a zmiana wysokości zasiłków
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: Sprawozdanie za IV kwartał a zmiana wysokości zasiłków
Szanowni. Twórca oprogramowania (w tym przypadku CAS) stworzył narzędzie do składania reguł dla sprawozdań, nie ma natomiast wpływu na treść reguł. Treść reguł tworzą uprawnieni Użytkownicy CAS, nie związani z twórcą oprogramowania. Dlatego zapewne osoby w Poznaniu coś źle zrozumiały.
Tomek
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
Niby ministerstwo mało się z wami kontaktować w tej sprawie ale myślę, że po prostu im się nie chce i tyle dlatego zwalają na was. Powiedziałam Pani z Poznania, że to raczej nie po waszej stronie leży wina wiec kazała wysyłać z informacją na temat przyczyn walidacji, co tez uczyniłam:)SYGNITY pisze:Szanowni. Twórca oprogramowania (w tym przypadku CAS) stworzył narzędzie do składania reguł dla sprawozdań, nie ma natomiast wpływu na treść reguł. Treść reguł tworzą uprawnieni Użytkownicy CAS, nie związani z twórcą oprogramowania. Dlatego zapewne osoby w Poznaniu coś źle zrozumiały.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/ŚW/FA
- Kontakt:
tak trzeba napisać: przyczyny walidacji są niezrozumiałe i niewiadomego pochodzenia
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja napisałam tak:
Reguła: 17, 24, 32, 35, 217, 222, 224, 266 - wynika z wypłaty zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego z powodu przejścia z systemu zł/zł (art. 5 ust. 3 ustawy) na pełną kwotę świadczenia, po utracie dochodu.
Reguła: 288, 290, 292, 299, 302, 304, 309, 312, 314, 322, 329, 332, 334 - wynika z wypłat zasiłku pielęgnacyjnego w kwocie 153,00 zł za poprzednie miesiące (przed podwyżką ZP) oraz z braku decyzji od Wojewody zmieniających kwotę zasiłku pielęgnacyjnego w związku ze zmianą przepisów.
Reguła: 408 – wynika, iż w związku ze zmianą przepisów od listopada 2018 r. wysokość specjalnego zasiłku opiekuńczego wynosi 620,00 zł.
Reguła: 596 - wynika, iż w związku ze zmianą przepisów od listopada 2018 r. wysokość specjalnego zasiłku opiekuńczego wynosi 620,00 zł, składka zdrowotna od podstawy 620,00 zł wynosi 55,80 zł.
Reguła: 17, 24, 32, 35, 217, 222, 224, 266 - wynika z wypłaty zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego z powodu przejścia z systemu zł/zł (art. 5 ust. 3 ustawy) na pełną kwotę świadczenia, po utracie dochodu.
Reguła: 288, 290, 292, 299, 302, 304, 309, 312, 314, 322, 329, 332, 334 - wynika z wypłat zasiłku pielęgnacyjnego w kwocie 153,00 zł za poprzednie miesiące (przed podwyżką ZP) oraz z braku decyzji od Wojewody zmieniających kwotę zasiłku pielęgnacyjnego w związku ze zmianą przepisów.
Reguła: 408 – wynika, iż w związku ze zmianą przepisów od listopada 2018 r. wysokość specjalnego zasiłku opiekuńczego wynosi 620,00 zł.
Reguła: 596 - wynika, iż w związku ze zmianą przepisów od listopada 2018 r. wysokość specjalnego zasiłku opiekuńczego wynosi 620,00 zł, składka zdrowotna od podstawy 620,00 zł wynosi 55,80 zł.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne i Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Ja postąpiłam tak samoHely0207 pisze:ja chyba wyśle z tymi walidacjami a w uwagach napisze z czego one wynikają i tyle

Oprócz Sprawozdanie za IV kwartał a zmiana wysokości zasiłków - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
SZO - odmowa i przyznanie jedna decyzja ?
składka zdrowotna i społeczna w krus
w CASie formuły ze starymi kwotami
świadczenie rodzicielskie, becik a koordynacja
Szkolenie staż - za jaki miesiąc zwrot zasiłku
szo od kiedy przyznać świadczenie
Świadczenie rodzicielskie, a odmowa zasiłku macierzyńskiego
Własna działalność a zasiłki
czy przysługuje dodatek na zamieszkiwanie?
jak zrobić harmonogram potrąceń w Sygnity?
czy moze pobierać św. piel jak przysługuje kuroniówka
Organ właściwy do ściągania niel. pobr. świadczeń
brak koordynacji jaki skład rodziny?
SZO czy się należy w takim przypadku
Wciąż świadczenie pielęgnacyjne i wyrok Trybunału
Rozpoczęcie roku szkolnego - kiedy można się ubiegać w danym