sprawozdanie - zamówienia publiczne

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
mk1
Podinspektor
Zajmuję się: księgowa
Kontakt:

Re: sprawozdanie - zamówienia publiczne

Post autor: mk1 »

kasia.f pisze: 17 lut 2023, 9:59 słucham teraz szkolenia i usłyszałam jeszcze, że składki pracownicze ubezpieczenia grupowego też wliczamy... , czy wykazujecie u Was?
nie wykazujemy przecież pracownicy płacą składkę ze swojego wynagrodzenia, chyba że chodzi o jakieś polisy które opłaca pracodawca
xxx100
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: xxx100 »

A abonament za wynajem sprzętu płacony miesięcznie albo abonament za telefon i dostęp do internetu? Wykazujemy? w jakich kwotach? zsumować miesięcznie?
xxx100
Referent
Kontakt:

a zobowiązania za dzieci w placówkach opiekunczo wychowawczych?
Ola_F
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Ola_F »

A dofinansowanie do studiów? powinniśmy ująć czy nie? (część pokrywał KFS a część my)
mk1
Podinspektor
Kontakt:

za dzieci w pieczy nie bo to nie jest zamówienie publiczne. Płatność wynika z ustawy o wspieraniu rodziny.
Abonament owszem tak. My mamy umowy więc wykazujemy wartość z umowy a jak nie ma umowy to wykazujemy wartość z faktur
kasiak1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kasiak1 »

witam, czy wydatki z faktur zakupowych dla obywateli Ukrainy, które były ponoszone w związku z zakwaterowaniem ich w gminnych obiektach? faktury zakup żywności, mediów? Faktury za środki czystości, leki i wyposażenie dla obywateli Ukrainy czy tez powinny być ujęte? z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.
mk1
Podinspektor
Kontakt:

czytałam gdzieś że te zakupy nie podchodzą pod ustawę prawo zamówień publicznych
Ewagops
Stażysta
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: Ewagops »

Czy liczycie do sprawozdania noty księgowe za dożywianie?
Bo u mnie księgowa kazała wliczyć, ja tam mam podpisane porozumienia a nie umowy i nie mam żadnych zamówień publicznych na dożywianie. Nie ma cateringu, dzieci uczą się w szkole tam jest kuchnia gotują i wystawia notę za posiłki?
kasia.f
Stażysta
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost
Kontakt:

Post autor: kasia.f »

wszystkie kwoty wynikające z delegacji pracowniczych, które sa wypłacane pracownikom, które związane są z realizacją zobowiązań wynikających z Kodeksu pracy to nie będzie to zam.pub.Natomiast jeśli są to dodatkowe koszty związane z delegacją pracownika takie jak. np.hotel,wyżywienie /za zgodą pracodawcy/ to już jest zam.pub.
xxx100
Referent
Kontakt:

Noty za dożywianie nie wlicza się
ODPOWIEDZ