SPRAWOZDANIE ZDO - TABELA E - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 06 kwie 2016, 11:30

DOBRZE ROZUMIEM, ŻE TABELE E UZUPEŁNIAMY DOPIERO PO II KWARTALE CZYLI W LIPCU?
ops.pl

Napisano: 06 kwie 2016, 11:39

NIE ROBICIE SPRAWOZDAŃ Z ZDO ???
ops.pl

Napisano: 08 kwie 2016, 14:03

Witam!
Podbijam powyższe pytanie.
Wg mnie te dane mają być przekazywane dopiero po II kwartale, a mój program AMAZIS do sprawozdania z automatu zaciąga te dane już...
Teraz głupieję i się zastanawiam czy "wyzerować", czy pozostawienie tych danych będzie błędem?
Co wy o tym myślicie?
Ten sam problem jest z SZO i świadczeniem pielęgnacyjnym...
jkk

Napisano: 11 kwie 2016, 11:58

dlaczego chcecie to robić dopiero w następnym kwartale?
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 12 kwie 2016, 13:00

W rozporządzeniu do sprawozdania z ZDO jest zapis:

"§ 3. Sprawozdanie zawierające dane rzeczowe o realizacji ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków
dla opiekunów, o których mowa w załączniku do rozporządzenia w części E, w zakresie relacji między osobami pobierającymi
zasiłki dla opiekunów, na podstawie decyzji wydanych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia,
a osobami wymagającymi opieki, przekazuje się w terminie do 15. dnia miesiąca następującego po upływie dwóch kwartałów
od dnia wejścia w życie niniejszego rozporządzenia."

...więc teraz już nie wiem...
jkk

Napisano: 13 kwie 2016, 11:02

dzięki, wg mnie to chyba teraz nie trzeba podawać tych danych, a mi też amazis wylicza od razu, zdo puściłam z wypełnionymi danymi w tych częściach i śr chyba tez takie puszcze... będzie źle to będę poprawiać....
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 13 kwie 2016, 17:14

A w tym kwartalnym sprawozdaniu z ZDO w części E (odnośnie do tych relacji)wpisuje się tylko te przypadki, co do których została wydana decyzja przyznająca, czy dotyczy to wszystkich wypłaconych w poszczególnych mioesiącach świadczeń?
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2016, 17:29

Tych które wypłacałaś w danym miesiącu (wykonanie miesięczne).
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 13 kwie 2016, 17:50

Dzięki
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2016, 20:09

jkk pisze:W rozporządzeniu do sprawozdania z ZDO jest zapis:

"§ 3. Sprawozdanie zawierające dane rzeczowe o realizacji ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków
dla opiekunów, o których mowa w załączniku do rozporządzenia w części E, w zakresie relacji między osobami pobierającymi
zasiłki dla opiekunów, na podstawie decyzji wydanych przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia,
a osobami wymagającymi opieki, przekazuje się w terminie do 15. dnia miesiąca następującego po upływie dwóch kwartałów
od dnia wejścia w życie niniejszego rozporządzenia."
Dzwoniłam w tej sprawie do Urzędu Wojewódzkiego. Dowiedziałam się, że dane powinny być wykazane w następnym sprawozdaniu, ale jeśli program je podstawia w sprawozdaniu, to tak mam zostawić. To samo dotyczy § 4 sprawozdania ze świadczeń rodzinnych
jolka.maj

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x