zmiana miejsca zamieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 kwie 2016, 10:58

słuchajcie. kobieta pobierała rodzinne w innej gminie. teraz przeprowadziła się do naszej gminy. i złożyła tutaj wniosek na rodzinne. poszła do tamtej gminy powiedzieć że juz mieszka w innej, napisała im oświadczenie i oni przesłali nam całą dokumentację, czyli oryginalny wniosek jej o rodzinne ze wszystkimi załącznikami. przesłali nam równiez oryginał swojej decyzji którą przyznali na początku okresu tej pani świadczenia rodzinne. przesłali też złożone przez nią oświadczenie o tym że sie wyprowadziła i decyzjęktórą oni uchylili jej świadczenia od kwietnia.
I przesłali to wszystko postanowieniem w którym napisali ze przekazują wniosek tej pani o ustalenie prawa do św. rodz.

moim zdaniem nie powinni mi tego wszystkiego przekazywać. co mam z tym zrobic? odesłać im to wszystko? ale jak? oni przesłali mi postanowieniem to wszystko....
b.k.

Napisano: 06 kwie 2016, 12:38

proszę pomóżcie.....
b.k.

Napisano: 06 kwie 2016, 12:47

b.k. pisze:proszę pomóżcie.....
No ale dobrze zrobili przeciez art. 3. pkt. 11 ustawy o świadczeniach rodzinnych i o ile dobrze pamietam ustept art. 50 ust. 2 i 3
mok

Napisano: 06 kwie 2016, 13:30

ale dlaczego? skoro ona złożyła najpierw tam wniosek. i oni wydali decyzje przyznającą. ona teraz napiosala oswiadczenie ze juz nie ma jej tam i oni uchylili. to po co mi to przesyłają? postepowanie zakonczone. ona złożyła u mnie nowy wniosek.

to zle????
b.k.

Napisano: 06 kwie 2016, 13:32

no to se wepnij i już, oni pewnikiem mają ksero u siebie

Napisano: 06 kwie 2016, 13:39

no ale skoro oni mi swoj wniosek przekazali to ja powinnam z nim cos zrobic....
b.k.

Napisano: 06 kwie 2016, 13:44

no to jak uchylili a ty masz nowy wniosek od klientki to co wymyślasz, wydajesz nową decyzję przyznającą

Napisano: 06 kwie 2016, 13:59

dobra. tak zrobie. i nie wnikam.
b.k.

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x