Sprawozdanie "zł za zł" ? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 14 lut 2017, 9:19

zbyt duże obciążenie dla pracowników a korzystających garstka
looil

Napisano: 14 lut 2017, 9:21

pola000 pisze:zbyt skomplikowany sposób wyliczania ie zrozumiały dla klientów utrudnienie dla realizatorów, pochłaniacz czasu na wyliczanie
od kogo :o
anka1234

Napisano: 14 lut 2017, 9:22

madzix pisze:właśnie dostałam "przykaz" napisać w samych superlatywach .... i co wy na to ? kiedy chętnie napisałabym to co Elmer ....
to miało byc :oops:
anka1234

Napisano: 14 lut 2017, 9:23

od szefa
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2017, 9:37

POPIERAM poniżej wymienione punkty, miało być likwidacja biurokracji, dodam

Wzór powinien być prosty w wyliczeniu, szybki i logiczny (nasi klienci często są prostymi ludźmi nie maja ukończonych studiów matematycznych i nie mogą pojąć naszych kosmicznych rachunków. Bardzo zła metoda.
1. skomplikowany sposób wyliczeń;
2. nielogiczny sposób wyliczeń;
3. marnowanie czasu na wyprodukowanie decyzji;
4. duże koszty wydania decyzji
IIrena

Napisano: 14 lut 2017, 9:39

POPIERAM poniżej wymienione punkty, miała być likwidacja biurokracji, dodam

Wzór powinien być prosty w wyliczeniu, szybki i logiczny (nasi klienci często są prostymi ludźmi nie maja ukończonych studiów matematycznych i nie mogą pojąć naszych kosmicznych rachunków. Bardzo zła metoda.
1. skomplikowany sposób wyliczeń;
2. nielogiczny sposób wyliczeń;
3. marnowanie czasu na wyprodukowanie decyzji;
4. duże koszty wydania decyzji
IIrena

Napisano: 14 lut 2017, 9:50

madzix pisze:właśnie dostałam "przykaz" napisać w samych superlatywach .... i co wy na to ? kiedy chętnie napisałabym to co Elmer ....
o i takich szefow pewnie bedzie wiecej i dzieki nim bedziemy mieli zl za zl w 500+ - jesli dla kogos z realizatorow zl za zl dziala super to niech lepiej sie rozpedzi i walnie glowa w sciane - bo mu sie chyba klepki poprestawialy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2017, 9:56

Ja już napisałam, że mechanizm jest skomplikowany, niezrozumiały dla strony, decyzje mają długie i niezrozumiałe uzasadnienia a ze świadczeń przyznawanych na podstawie zł za zł korzysta niewiele osób. Poszło. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :roll:
asz

Napisano: 14 lut 2017, 11:20

ja nie rozumiem jak dzielone są kwoty na poszczególne dodatki i zasiłek w przypadku zł za zł
lilka2
Starszy referent
Od: 08 maja 2015, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2017, 12:03

Ja napisałam tak:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ....... informuje, iż w tutejszym ośrodku z tzw. „mechanizmu złotówka za złotówkę”, o której mowa w ustawie o świadczeniach rodzinnych korzysta bardzo mały procent świadczeniobiorców. Niemniej jednak ze względów społecznych jest to dobre rozwiązanie, ponieważ przekroczenie kryterium dochodowego o niewielką kwotę pozbawiało rodzinę świadczeń rodzinnych, a przy zastosowaniu zasady „złotówka za złotówkę” nie traci ona prawa do tychże świadczeń i może je nadal nabyć, jednakże w pomniejszonej wysokości.
Na uwagę zasługuje fakt, iż sposób wyliczania tzw. „złotówki za złotówkę” jest zbyt skomplikowany, często nielogiczny, a przede wszystkim niezrozumiały dla klientów GOPS.
Przygotowanie decyzji przyznającej świadczenia przy zastosowaniu zasady „złotówka za złotówkę” jest bardzo czasochłonne. Ponadto decyzje mają długie i niezrozumiałe dla strony uzasadnienia.
Gosia :)

Strona 2 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x