Sprawozdanie "zł za zł" ? - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 17 lut 2017, 10:03

6i9 pisze:
Sipera pisze:
ludek pisze:Wkurzona jesteś bo masz okres. To minie.
Masz rację ludek ..... ta miesiączka potrafi człowieka wykończyć :lol:
a ja myślałam że ludek dostanie ochrzan za ten tekst, a tu proszę... wyszło na to że ludek to znawca kobiet :mrgreen:
E tam zaraz znawca. Po prostu mnie też czasem krew zalewa, tyle że nie co miesiąc ;)
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2017, 8:56

Sipera pisze: A to to już nasza wina.
Za tę samą kasę robiliśmy rodzinne. Daliśmy radę, wiec dowalili FA. Przeszło bez podwyżek FA dowalili ZDO. Zrobiliśmy bez mrugnięcia okiem - dowalili 500+. Pięknie nam poszło z 500 - to dawaj "za życiem". Zauważcie, że o kasie napisałam raz!!.
Gdzie znajdą drugich takich oszołomów co za jedną marną pensję ogarną 5 ustaw.
Trochę tak, ale to jest efekt mentalności naszych przełożonych, ich przełożonych wójtów/burmistrzów i zaczadzenia ideą "taniego państw". Chyba przez kontakty z biznesem tym wygarniturowanym i ukrawaczonym się wydaje, że dobry pracownik to tani pracownik. Nikt z tych matołów z układu (bo tylko tacy trafiają na wyższe stołki) nie rozumie dlaczego dobrze zmotywowany pracownik, godziwie wynagrodzony będzie pracował lepiej i wydajniej. Dla nich tu nie ma korelacji. Oni rozumieją tylko ideę bata i kajdanów. W naszych czasach może nas nikt fizycznie w kajdany nie zakuwa i nikt nie chłoszcze, ale chujnia na rynku pracy i kilkaset złotych jałmużny dla bezrobotnych działa lepiej niż bat, a widmo głodu własnych dzieci i odcięcia mediów przez niezapłacone rachunki zniewala mocniej niż kajdany. Jedyna korelacja jest u nich przy minimalizowaniu kosztów obsługi zadania publicznego - bo koszty obsługi to zło! Koszty pracownicze to jest zło, dlatego sprzątaczki i ochroniarzy już się outsourcuje, niedługo zaczną outsourcować urzędników niskiego szczebla, a najlepiej jakby to wszystko robili darmowi stażyści. Albo frajerzy ze świadczeń rodzinnych, którzy załatwią wszystko jak zwykle tanio i porządnie, to po co przepłacać? Sami sobie zgotowaliśmy ten los. ALe o czym my w ogóle rozmawiamy, skoro w lipcu tego roku ma wejść nowa tabela wynagrodzeń pracowników samorządowych, gdzie kategorię I ustalono na 1700zł i ministerstwo chwali się, że to oznacza 6 stów podwyżki i z rozbrajającą szczerością oświadcza, że przyjęto około 85% płacy minimalnej. :evil:
Gość

Strona 6 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x