Sprzeczności czy kłamstwa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 24 lip 2014, 10:16

Problem z ZDO. Najpierw z wywiadu wynika, że córka tak się opiekuje mamą, że przychodzi do niej raz w tygodniu. Kiedy chcę się dowiedzieć czy w okresie od 1 lipca opieka również tak wyglądała to nagle następuje cudowna zmiana frontu i córka jest bez przerwy (akurat w trakcie wywiadu jej nie było pracownik socjalny nigdy jej tam nie widział). Raz tak a raz siak. mam w\wypłacić i nie wnikać?
angelus

Napisano: 24 lip 2014, 10:27

Raz w tygodniu to nie jest żadna opieka tylko odwiedziny.Większość dorosłych dzieci mających rodziców w tej samej miejscowości odwiedza ich kilka razy w tygodniu zupełnie bezinteresownie.Absolutnie w powyższym przypadku trzeba odmówić wypłaty bieżącego jak i zaległego ZDO.To jest zwykłe wyłudzanie państwowych pieniędzy.Jako argument do zaległego można powiedzieć że zrobiono wywiad wśród sąsiadów i córeczki w przeszłości w ogóle nie widywano,więc nie sprawowała opieki.Co do stanu obecnego to już chyba nikt nie ma najmniejszych wątpliwości że się nie należy.
obserwator

Napisano: 24 lip 2014, 11:32

angelus pisze:Problem z ZDO. Najpierw z wywiadu wynika, że córka tak się opiekuje mamą, że przychodzi do niej raz w tygodniu. Kiedy chcę się dowiedzieć czy w okresie od 1 lipca opieka również tak wyglądała to nagle następuje cudowna zmiana frontu i córka jest bez przerwy (akurat w trakcie wywiadu jej nie było pracownik socjalny nigdy jej tam nie widział). Raz tak a raz siak. mam w\wypłacić i nie wnikać?
Ja również jestem podobnego zdania jak obserwator.To są jawne nadużycia dlatego należy bezwzględnie odmawiać ZDO takim osobom.Ja małam już dwa podobne przypadki-zdecydowana odmowa.
monika 3

Napisano: 24 lip 2014, 11:34

no ale teraz wszyscy twierdza ,że jest opieka na 102!
angelus

Napisano: 24 lip 2014, 11:39

nie daj temu wiary i daj odmowę.
Może SKO cię poprze....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 12:12

a jak Cie nie poprze to bedziesz miec wiecej pracy, ale kazdy robi jak uwaza. Tylko teraz jak każdy Ci twierdzi że jest sprawowana opieka to na podstawie czego dasz odmowę?
Gość

Napisano: 24 lip 2014, 13:45

angelus pisze:Problem z ZDO. Najpierw z wywiadu wynika, że córka tak się opiekuje mamą, że przychodzi do niej raz w tygodniu. Kiedy chcę się dowiedzieć czy w okresie od 1 lipca opieka również tak wyglądała to nagle następuje cudowna zmiana frontu i córka jest bez przerwy (akurat w trakcie wywiadu jej nie było pracownik socjalny nigdy jej tam nie widział). Raz tak a raz siak. mam w\wypłacić i nie wnikać?
Patologia w ZDO osiągnęła już Proxima Centauri. :lol: Naciągaczom i nierobom udającym opiekunów,odwiedzającym raz na jakiś czas niepełnosprawnych rodziców w celach towarzyskich,absolutnie nie mylić z opieką, tylko z tytułu ich cwaniactwa i pewnych luk ustawowych przyznaje się zasiłki,a część rzetelnych opiekunów, którzy całym sercem poświęcili się dla podopiecznych,często nie odstępują od ich łóżek 24godz na dobę pozostawiono na lodzie. ZAKŁAMANIE!!!! OBŁUDA!!!! NIEWYOBRAŻALNY SKANDAL!!!.
MPiPS sprzyja oszustom a pracownicy MOPSÓW również przymykają oczy.Brak słów. :oops:
opiekunka taty

Napisano: 25 lip 2014, 10:10

Post opiekunki taty, to cała prawda o większości beneficjentów ZDO.Nic dodać nic ująć.
pracownik socjalny.

Napisano: 25 lip 2014, 10:23

pracowniku a ile napisałeś negatywnych opinii?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2014, 11:47

Elmer pisze:pracowniku a ile napisałeś negatywnych opinii?
Na 14 przeprowadzonych wywiadów napisałam 10 negatywnych opinii.W 8 przypadkach opiekunowie dojeżdzali tylko od czasu do czasu,nie byli zameldowani w miejscu sprawowania opieki,a ich podopieczni widać było, że są całkowicie samodzielni i doskonale dają sobie radę bez pomocy osób drugich.2 przypadki to alkoholicy.Opiekę sprawował ktoś inny ,a oni pobierali wcześniej świadczenia.Zresztą panowie są znanymi stałymi bywalcami przed osiedlowym sklepem z trunkami wyskokowymi.
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x