sprzęt schumann 3D platte - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 paź 2020, 14:38

Czy ktoś zetknął się, że sprzętem Schumann 3 D Platte? Mam złożony wniosek na sprzęt rehabilitacyjny i jakoś mam mieszane uczucia. Normalnie w sklepie ze sprzętem kupić się tego nie da, kosztuje 15 tysięcy. Opinii znaleźć nie mogę. Żeby nie okazało się, że to jakiś cudowny sprzęt z pogranicza medycyny. Lekarz oczywiście w zaświadczeniu zalecił, ale wiadomo jak bywa. Nie wiem czy to ma mieć jakiś atest?
Ktoś, coś?
Melba
Praktykant
Od: 16 lut 2017, 10:25
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna osób niepełnosprawnych

Napisano: 20 paź 2020, 7:55

Z ciekawości przeczytałam, co to za cudo. No i chyba faktycznie cudo! Też miałabym poważne wątpliwości. W sumie, to w ogóle nie przekonuje mnie opis działania.
My zawsze pytamy, skąd ten sprzęt jest? W sensie - czy "z pokazów"? Takich nie dofinansowujemy.
Opieramy się tez na definicji, którą mamy w zarządzeniu dyrektora:
"Dofinansowanie sprzętu rehabilitacyjnego dotyczy sprzętów wskazanych przez lekarza specjalistę, koniecznych do rehabilitacji w warunkach domowych, do stałej rehabilitacji, bez konieczności obsługi przez inne osoby, przy aktywnym uczestnictwie osoby niepełnosprawnej, z wyjątkiem sytuacji, gdy schorzenie wnioskodawcy nie pozwala na aktywne uczestnictwo, przy jednoczesnej możliwości poprawy stanu zdrowia dzięki sprzętowi."
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x