Turnusy rehabilitacyjne - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 wrz 2020, 9:42

Czy przy ocenie wniosków na turnusy rehabilitacyjne, macie jakąś kartę oceny wniosku? Jeśli tak to poproszę, na przyszły rok chyba będzie mi potrzebna...
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 23 wrz 2020, 8:26

Mamy komisję do merytorycznej oceny wniosków. W skład komisji wchodzi pracownik socjalny. Za każdym razem piszemy protokół z posiedzenia komisji. Wszystki wnioski rozpatrywane są w ten sposób.
A skąd pomysł na kartę oceny wniosków?
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 23 wrz 2020, 9:16

A skąd pomysł na komisję i protokoły?? W rozporządzeniu nie pisze w jakiej formie ma być ta ocena, tylko że "przy rozpatrywaniu wniosków bierze udział pracownik socjalny lub specjalista do spraw społecznych, oceniający sytuację społeczną osoby niepełnosprawnej i jej potrzeby w zakresie rozwijania umiejętności społecznych". Także myślę, że czy to karta oceny czy komisja z protokołem, to każda forma jest poprawna :)
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2020, 12:34

u nas też jest komisja (na papierze tylko, bo nikt faktycznie się nie spotyka i nie naradza nad wnioskami), w skład której też wchodzi pracownik socjalny, co niby ocenia wnioski i mamy to wszystko zapisane w protokole

a skąd pomysł na komisję i protokoły, żeby sobie dupę chronić; w tym roku mamy kilka osób, które piszą skargi na dyrektora do starosty, wojewody a wszystkie pisma przechodzą przez komisję ds. skarg, później na radzie powiatu, także mamy w tym co dobrego, tłumaczenie przed komisją, radnymi, pisma z odpowiedziami, masakra - i akurat w tym roku protokoły się przydały, bo jest czarno na białym co i jak i komu :)

a o karcie punktowej myślę aby ją w przyszłym roku wprowadzić
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem