ŚR dla UKR to zadanie własne czy po "nowemu" zlecone?

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
xxx100
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

ŚR dla UKR to zadanie własne czy po "nowemu" zlecone?

Post autor: xxx100 »

Witam!
Czy ŚR dla UA to zadanie własne czy po zmianie paragrafów moze zlecone? LUW przesłał decyzje odnoścnie art 13 i nakazują aby te świadczenia były w rozdziale 85395, jednak nie ma w dalszym ciągu wskazania czy są to zlecone czy własne? Ktos moze podpowie? macie jakies wytyczne?
Marcin Paciej
Stażysta
Zajmuję się: OPS- Kadry, Płace, Księgowość
Kontakt:

Re: ŚR dla UKR to zadanie własne czy po "nowemu" zlecone?

Post autor: Marcin Paciej »

U nas Świadczenia rodzinne dla Ukrainy są 85595 i są własne z dotacją, na chwilę obecną nie mam informacji o zmianie w tym zakresie . dot. ŚUW
xxx100
Referent
Kontakt:

Dziękuję! Zastanawiam się czy tak jak w przypadku art 13 UW prześlą wytyczne odnośnie rozdziałów (mam na myśli 300 zł dla UKR) , czy jedynie zmiana na paragrafach...
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

xxx100 pisze: 25 sie 2022, 13:08 Dziękuję! Zastanawiam się czy tak jak w przypadku art 13 UW prześlą wytyczne odnośnie rozdziałów (mam na myśli 300 zł dla UKR) , czy jedynie zmiana na paragrafach...
a który UW dał takie wytyczne i co z nich wynika?
xxx100
Referent
Kontakt:

Lubelski UW i wynika z nich że środki z funduszu pomocy mają być w rozdziale 85395, natomiast ŚR dla UKR mają byc 85502, nie wiem tylko czy własne czy zlecone. Wskazują tylko paragraf dochodowy 2100 co może wskazywać że zlecone, ale czy tak?
ODPOWIEDZ