Zwracam się do Was z zapytaniem, czy środki na obsługę programu \"Aktywny Samorząd\" trafiają u Was do PCPR, jako jednostki wyznaczonej przez Realizatora do obsługi w/w programu, czy wszystkie ewentualne pieniądze \"przytula\" starostwo?
Obsluga trafia do nas - pcpr. Moim zdaniem to i tak beznadziejne srodki, bo to robota na dotatkowy etat. Ja sie powaznie zastanawiam czy kolejny rok mam zasuwac za grosze.
Nie musze nic zmieniac. AS jest dodatowym obowiazkiem, na ktore zgodzilam sie w zeszlym roku, ale nie musze sie godzic na to w tym roku. Zajmuje sie PFRONem, a AS nie jest obowiazkiem.
Swoja droga, nie dziwie sie ze w naszym kraju zarabia sie takie gorsze, skoro kazdy siedzi cicho i tylko pod nosem narzeka na swoje pensje. Ja akurat szanuje siebie i swoja prace i szkoda mi zdrowia, nerwow i czasu by zarobic grosze. Na pewno znajdzie sie mnostwo naiwnych i tepych ludzi by sie zajac AS, co widac zreszta na tym forum.
No tak wielkie bezrobocie i kryzys! Tylko skad tyle ludzi w sklepach z wypchanymi po brzegi koszykami i skad tyle luksusowych aut na drogach... Oj to bezrobocie....
KASib nie chcesz - nie pracuj, ale nie obrażaj innych. To forum nie temu ma służyć. Zostało stworzone dla ludzi życzliwych, którzy chcą sobie pomagać i dzielić się doświadczeniami a nie wyładowywać swoje frustracje. Na pewno w przydziale czynności masz zapis, \"wykonywać inne polecenia przełożonego\". Nie ryzykowałabym odmową wykonania polecenia.
Jeśli chodzi na środki na obsługę i promocję to zależy od Starosty i
Skarbnika, którzy mogą ( chociaż nie powinni ) położyć na nich łapę, ale cóż \"duży może więcej\"
maryniu- jak to duży może więcej, czy to starosta lub skarbnik wykonuje tę pracę czy ty. Jak dyrektor jest kiepski i boi sie odezwać to tak jest, ale obowiązkiem dyrektora jest dopilnować, żeby te środki trafiły do pcrp i dostały je osoby, które OBSŁUGUJĄ aktywny samorząd. Moim zdaniem to jedyne prawidłowe rozwiązanie, nie gódźmy się na jakieś przekręty
Jak się w poprzednich latach wykłócałam to ustalono mi ( Rada Powiatu na wniosek Zarządu) budżet z kwotą 200zł na 4210 - zakupy, argumentując, że będę mieć potem zwiększone z obsługi PFRON ( to co przychodzi w ramach algorytmu). I rzeczywiście tak było, dali mi te pieniądze z tym, że w ostatecznym rozrachunku i tak miałam mniej niż w roku poprzednim. I w ten sposób pokazano mi miejsce w szeregu. Dlatego piszę \"duży może więcej\".