Środki na obsługę programu AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 lut 2013, 15:26

Zwracam się do Was z zapytaniem, czy środki na obsługę programu \"Aktywny Samorząd\" trafiają u Was do PCPR, jako jednostki wyznaczonej przez Realizatora do obsługi w/w programu, czy wszystkie ewentualne pieniądze \"przytula\" starostwo?
~Nika

Napisano: 28 lut 2013, 15:29

Niestety Starostwo
~żółwik

Napisano: 28 lut 2013, 16:20

Obsluga trafia do nas - pcpr. Moim zdaniem to i tak beznadziejne srodki, bo to robota na dotatkowy etat. Ja sie powaznie zastanawiam czy kolejny rok mam zasuwac za grosze.
~KASib

Napisano: 06 mar 2013, 11:51

do KASib- to sobie zmień, tylko ciekawe na co
~Jola

Napisano: 06 mar 2013, 16:45

Nie musze nic zmieniac. AS jest dodatowym obowiazkiem, na ktore zgodzilam sie w zeszlym roku, ale nie musze sie godzic na to w tym roku. Zajmuje sie PFRONem, a AS nie jest obowiazkiem.
Swoja droga, nie dziwie sie ze w naszym kraju zarabia sie takie gorsze, skoro kazdy siedzi cicho i tylko pod nosem narzeka na swoje pensje. Ja akurat szanuje siebie i swoja prace i szkoda mi zdrowia, nerwow i czasu by zarobic grosze. Na pewno znajdzie sie mnostwo naiwnych i tepych ludzi by sie zajac AS, co widac zreszta na tym forum.
~KASib

Napisano: 07 mar 2013, 9:55

w dobie takiego bezrobocia nazywać ludzi naiwnymi i tępymi to chyba wielka przesada i bufonada
~Jola

Napisano: 07 mar 2013, 9:59

No tak wielkie bezrobocie i kryzys! Tylko skad tyle ludzi w sklepach z wypchanymi po brzegi koszykami i skad tyle luksusowych aut na drogach... Oj to bezrobocie....
~KASib

Napisano: 07 mar 2013, 12:31

KASib nie chcesz - nie pracuj, ale nie obrażaj innych. To forum nie temu ma służyć. Zostało stworzone dla ludzi życzliwych, którzy chcą sobie pomagać i dzielić się doświadczeniami a nie wyładowywać swoje frustracje. Na pewno w przydziale czynności masz zapis, \"wykonywać inne polecenia przełożonego\". Nie ryzykowałabym odmową wykonania polecenia.

Jeśli chodzi na środki na obsługę i promocję to zależy od Starosty i
Skarbnika, którzy mogą ( chociaż nie powinni ) położyć na nich łapę, ale cóż \"duży może więcej\"
~marynia

Napisano: 07 mar 2013, 16:34

maryniu- jak to duży może więcej, czy to starosta lub skarbnik wykonuje tę pracę czy ty. Jak dyrektor jest kiepski i boi sie odezwać to tak jest, ale obowiązkiem dyrektora jest dopilnować, żeby te środki trafiły do pcrp i dostały je osoby, które OBSŁUGUJĄ aktywny samorząd. Moim zdaniem to jedyne prawidłowe rozwiązanie, nie gódźmy się na jakieś przekręty
~lola

Napisano: 08 mar 2013, 12:22

Jak się w poprzednich latach wykłócałam to ustalono mi ( Rada Powiatu na wniosek Zarządu) budżet z kwotą 200zł na 4210 - zakupy, argumentując, że będę mieć potem zwiększone z obsługi PFRON ( to co przychodzi w ramach algorytmu). I rzeczywiście tak było, dali mi te pieniądze z tym, że w ostatecznym rozrachunku i tak miałam mniej niż w roku poprzednim. I w ten sposób pokazano mi miejsce w szeregu. Dlatego piszę \"duży może więcej\".
~marynia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x