KOORDYNATOR RPZ- - zadaniowy czas pracy - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 27 lut 2013, 1:10

Mam do Was nastepujące pytania dotyczące koordynatora rpz:
Mam zostać koordynatorem, w chwili obecnej pracuje na cały etat na czas nieokreslony jako pracownik socjalny.
Koordynator pracuje w systemie zadaniowego czasu pracy, maja zmienic mi umowe o pracę ( czy to będzie umowa cywilno-prawna, czy podlegajaca pod kodeks pracy, jeszcze tego nie wiem)wiem,że duzo na tym stracę , ale nie mam wyjścia, musze sie zgodzic , albo aut z pracy.
A jak bedzie z moim urlopem, ile mi go bedzie przysługiwało po 15 latach pracy?Jak wyglada praca w systemie zadaniowym , bardzo proszę o odpowiedź koordynatorów. Co trace , a co zyskuję?
~PRACOWNIK SOCJALNY

Napisano: 27 lut 2013, 1:26

pracujesz nadal 40 godzina tygodniowo ale w siedmiodniowym tygodniu pracy Wykonujesz konkretne zadania i one wyznaczają ramy czasowe Twojej pracy. Od Pracodawcy będzie zależał sposób rozliczania Twojego czasu pracy w praktyce chodzi o to, że pracujesz np rano 3 godziny, a potem znowu np, 5 od 16.00. To jest nadal praca na postawie umowy o pracę
~xxx

Napisano: 27 lut 2013, 2:01

a jak z moim urlopem?
praca na podstawie umowy o pracę?alej jakiej umowy zlecenie, czy coś w tym rodzaju, można sie załamać. Ja teraz pracuje normalnie 8 godzin 5 dni w tygodniu, po co mam pracowac jeszcze w sobotę , beznadzieja, ale dzięki za odpowiedź!
~~PRACOWNIK SOCJALNY

Napisano: 27 lut 2013, 11:04

Trochę mylisz pojęcia, bo jeżeli to będzie \"umowa o pracę\" to podlega pod kodeks pracy i urlop się należy, a jeżeli umowa zlecenie to już kodeks cywilny i urlopu nie ma. Chyba, że ustawa szczególna stanowi coś innego. Co do pracy np. w sobotę to podejrzewam, że praca rpz tego wymaga po prostu. Nie zawsze da się pracować od 7.00 do 15.00...
~Denis

Napisano: 27 lut 2013, 11:42

zadaniowy czas pracy oznacza,ż e masz wykononać konkretne zadania. nie jest nigdzie powiedziane, że to ma być np. w sobotę. nie sadzę żeby nie można był ustalić sobie pracy tak, aby wyrobic się z wizytami u rodzin zastępczych od pon do piątku. Z drugiej strony czy my byśmy byli zadowowleni gdyby ktoś zwalaąl nam się do domu w sobotę? To sa już wizyty na siłę, troszeczkę dystansu. Taki ejest moje zdanie.
~ewelina

Napisano: 27 lut 2013, 22:28

nie zawsze się w tygodniu po prostu zdąży z wykonywaniem obowiązków, koordynator nie pracuje przecież tylko w terenie!!!
Są obowiązki, które musi podjąć w siedzibie organizatora jak choćby oceny sytuacji dziecka, samo ich dokonywanie ale i też sporządzanie, także wszelkich innych spraw administracyjnych. Poza tym zależy od tego ile ma się rodzin pod opieką, jeśli ustawowo 30 to bynajmniej czas pracy koordynatora pozostaje do dyskusji. Osobiście współczuć tylko można pracownikowi socjalnemu, w roli koordynatora. Powodzenia w nowej roli życzę:)
~renia

Napisano: 28 lut 2013, 0:49

Bardzo wszystkim dziękuje,ale chyba poszukam innej pracy
~PRACOWNIK SOCJALNY

Napisano: 28 lut 2013, 10:23

Szczęśliwy ten koordynator, który pracuje na umowę o pracę, a nie tak jak ja - umowa zlecenie. Nic się nie należy!!!
~iśka

Napisano: 01 mar 2013, 13:58

u nas pracuja na umowe o pracę 5 dni w tygodniu w godzinach pracy wszyskich pracowników ośrodka, gdyż w planów pomocy dziecku nie wynika żeby musieli wchodzic wieczorami
~MOPR

Napisano: 12 kwie 2022, 9:52

Odświeżam wątek.
Zatrudniłam się w pcpr i mam do czynienia z koordynatorami rpz. Taka sytuacja, że dotychczasowi pracowali w ramach umowy o pracę od 7.30 do 15.30. Mamy przyjąć nowych koordynatorów i wydaje mi się, że powinniśmy to zrobić zgodnie z ustawą i zatrudnić ich w zadaniowym trybie pracy - jak do tego się zabrać? Czy najpierw należy zmienić regulamin pracy, skoro nie ma tam zmianki o takim trybie pracy?
Jestem nowicjuszem w kadrach :?
Aisab48
Stażysta
Od: 07 sie 2019, 12:57
Zajmuję się: npś

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x