Środki na wypłatę BONU ENERGETYCZNRGO
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Sw,SR,FA,DS
- Kontakt:
Środki na wypłatę BONU ENERGETYCZNRGO
Witam. Mam pytanie w zeszył roku nie zostały rozpatrzone wszystkie wnioski na bon energertyczny, środki, które zostały księgowość oddała do Urzędu Wojewódzkiego. W jaki sposób teraz wnioskujecie o środki na wypłatę. Wnioski nam zostały ponieważ czekaliśmy na od z ZUS.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
- Kontakt:
Re: Środki na wypłatę BONU ENERGETYCZNRGO
Mamy podobną sytuację, też nie mogliśmy dokończyć rozpatrywania z uwagi na brak odpowiedzi z ZUS. Też już oddaliśmy środki.
Ale teraz do końca stycznia jest rozliczenie za 2024r.
Nasz Wojewoda w piśmie dot. tego rozliczenia poinformował, aby dopisać ile wniosków i na jaką kwotę jest w trakcie rozpatrywania, więc myślę, że oni to zliczą na poziomie województwa i wtedy albo będą mogli przekazać na to środki teraz niewykorzystane, albo sami będą musieli wnioskować do ministerstwa, żeby otrzymać środki z puli na ten rok.
Myślę, że skoro robią takie rozeznanie, to przyjdą też jakieś wytyczne, jak można wnioskować o środki na dokończenie wypłat. Ale mogę się mylić, więc może warto skontaktować się ze swoim UW.
Ale teraz do końca stycznia jest rozliczenie za 2024r.
Nasz Wojewoda w piśmie dot. tego rozliczenia poinformował, aby dopisać ile wniosków i na jaką kwotę jest w trakcie rozpatrywania, więc myślę, że oni to zliczą na poziomie województwa i wtedy albo będą mogli przekazać na to środki teraz niewykorzystane, albo sami będą musieli wnioskować do ministerstwa, żeby otrzymać środki z puli na ten rok.
Myślę, że skoro robią takie rozeznanie, to przyjdą też jakieś wytyczne, jak można wnioskować o środki na dokończenie wypłat. Ale mogę się mylić, więc może warto skontaktować się ze swoim UW.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
U nas podobnie. Mam 8 wniosków rozpatrzonych już w styczniu, które czekają na wypłaty i jeszcze 4 wnioski nierozpatrzone, które nadal czekają na ZUS.
Tragedia jakaś z tym Zusem w ogóle- wysłałam już dwa razy przez zus pue, potem w grudniu listem poleconym i w tamtym tygodniu przez epuap i zero odzewu, już nie wiem co z tym zrobić.
Tragedia jakaś z tym Zusem w ogóle- wysłałam już dwa razy przez zus pue, potem w grudniu listem poleconym i w tamtym tygodniu przez epuap i zero odzewu, już nie wiem co z tym zrobić.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jaką macie podstawę jeżeli chcecie podatek z 13 i 14?? zus nam odrzuca, że zła podstawa a też mamy 7 do rozpatrzenia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Nie występujemy po podatek tylko o całą kwotę 13 i 14 nettoMarysiaGops pisze: 27 sty 2025, 10:04 Jaką macie podstawę jeżeli chcecie podatek z 13 i 14?? zus nam odrzuca, że zła podstawa a też mamy 7 do rozpatrzenia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rodzinne,500 plus, fundusz, dobry start, karta dużej rodziny
- Kontakt:
My mamy do 5 lutego złożyć zapotrzebowanie na dodatkowe środki na wnioski, które nie zostały rozpatrzone
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
wpłynęło dziś pismo z kpuw, żeby składać do 1 dnia miesiąca za miesiąc poprzedni i nawet dołączyli tabelkę
ale co mnie zastanawia
piszą, że wnioski, które wpłynęły w styczniu br
w sytuacji gdy zawierają wszystkie niezbędne dane będą ujęte w zapotrzebowaniu do 15 lutego br.
wnioski na bon z tego co wiem - a mogę się mylić .... były przyjmowane do 30 września 2024 r. czy coś mnie ominęło ...
ale co mnie zastanawia
piszą, że wnioski, które wpłynęły w styczniu br

wnioski na bon z tego co wiem - a mogę się mylić .... były przyjmowane do 30 września 2024 r. czy coś mnie ominęło ...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
- Kontakt:
Może chodzi im o wnioski od gmin o przekazanie środków, które zostały przesłane do nich przed opublikowaniem tej tabelki - a jeśli zawierały niezbędne dane, to oni też je uwzględnią w zbiorczym zapotrzebowaniu...?jasiak pisze: 30 sty 2025, 14:46 wpłynęło dziś pismo z kpuw, żeby składać do 1 dnia miesiąca za miesiąc poprzedni i nawet dołączyli tabelkę
ale co mnie zastanawia
piszą, że wnioski, które wpłynęły w styczniu brw sytuacji gdy zawierają wszystkie niezbędne dane będą ujęte w zapotrzebowaniu do 15 lutego br.
Oprócz Środki na wypłatę BONU ENERGETYCZNRGO - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Refundacja VAT - wniosek złożony elektronicznie
decyzja o umorzeniu czy postanowienie o odmowie wszczęcia
ref podatku vat potwierdzenie otrzymania fv
Re: Dodatek "gazowy" - refundacja VAT
refundacja vat
SKO- bon energetyczny
sprawozdanie VAT
Do kiedy można składac wnioski o fefundację VAT?
Roczne Sprawozdanie GAZ Ref. VAT
Sprawozdanie Bon
sprawozdanie cas 2 półrocze - refundacja podatku vat
refundacja vat
Czyste powietrze-zaświadczenie
Wniosek o zwrot podatku vat
Dotacja
Zwrotu dotacji w OPS na koniec roku