Witam, w uchwale podjętej w mojej gminie mam zapis, iż jeśli stan techniczny budynku nie przekracza 20% zużycia budynku, podwyższam czynsz o 15%, problem w tym, że jeden z zarządców wpisał tylko ,,stan dobry'', upierając się, że w protokole przeglądu technicznego budynku nie ma określonego procentu. Przeszukałam internet oraz ustawę o budownictwie i nie mogę znaleźć nic ,,od góry;; na ten temat, w jakiś procentach zawiera się ,,dobry'', proszę o pomoc w interpretacji sytuacji i pomysł jak ją rozwiązać.
w uchwale podjętej w mojej gminie mam zapis, iż jeśli stan techniczny budynku nie przekracza 20% zużycia budynku, podwyższam czynsz o 15%....co wzięto pod uwagę jako stan techniczny budynku wpisując 20%? Na jakiejś podstawie to musieli wpisać....hmmm
w uchwale podjętej w mojej gminie mam zapis, iż jeśli stan techniczny budynku nie przekracza 20% zużycia budynku, podwyższam czynsz o 15%....co wzięto pod uwagę jako stan techniczny budynku wpisując 20%? Na jakiejś podstawie to musieli wpisać....hmmm
Sugerujesz, iż w protokole musi być zawarty procent zużycia budynku, a zarządca robi pod górkę czy szukać informacji na ten temat, jakiejś tabeli? Bo muszę rozpatrzeć wniosek a nie wiem jak to ugryźć..
nie wiem jak pomóc...bo zużycie budynku 20% musi być chyba na podstawie czegoś a nie "na oko" hmm ...coś brane musi byc pod uwagę...że jest 20% a nie np 60%