Umowa zlecenie - bez kwoty, brak kontaktu z firmą - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 lip 2024, 11:50

Pani złożyła wniosek, załączyła umowę zlecenie, na której jest tylko okres na jaki została zawarta i kwota za godzinę pracy.
Pani mówi, że nie ma z firmą kontaktu i nie jest w stanie dostarczyć zaświadczenia o dochodach. Poza tym Pani jest dość "nieudolna" życiowo.
Co w takiej sytuacji?
mmartyna
Stażysta
Od: 09 sty 2023, 11:48
Zajmuję się: DM

Napisano: 10 lip 2024, 12:42

mmartyna pisze:
10 lip 2024, 11:50
Pani złożyła wniosek, załączyła umowę zlecenie, na której jest tylko okres na jaki została zawarta i kwota za godzinę pracy.
Pani mówi, że nie ma z firmą kontaktu i nie jest w stanie dostarczyć zaświadczenia o dochodach. Poza tym Pani jest dość "nieudolna" życiowo.
Co w takiej sytuacji?
Opcji jest parę. Jak ci się chce możesz spróbować pomóc Pani w kontakcie z firmą (ja czasem dzwoniłam przy stronie do pracodawcy i razem rozmawialiśmy by wysłali zaświadczenie nawet na maila czy pocztą do Pani/Pana ). Inna to oświadczenie o dochodach, co ja do tych oświadczeń zawsze jestem nieprzekonana. Ostatnie co przychodzi mi do głowy to zrobić jej wezwanie a jak nie doniesie zaświadczenia to nie przyznasz dodatku, trudno.
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
Sophia
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 sty 2024, 13:02
Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST

Napisano: 11 lip 2024, 11:04

przy umowach zlecenia pracodawcy wystawiają rachunek....i tam jest wszystko wpisane...może ta Pani ma takie rachunki? Do mnie często je przynoszą ...i pani pomoże...hehe:)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 11 lip 2024, 11:06

:-) pisze:
11 lip 2024, 11:04
przy umowach zlecenia pracodawcy wystawiają rachunek....i tam jest wszystko wpisane...może ta Pani ma takie rachunki? Do mnie często je przynoszą ...i pani pomoże...hehe:)
aaaa....i raczej bym wezwała do uzupełnienia...pomożesz...a później będzie, że to Twoja wina...juz tak miałam ...to dziękuję... :roll:
oczywiście to żadna moja wina była ale ludzie bronią siebie...pomóc można...ale na podstawie dokumentów , ale to tylko moje zdanie :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x