Pracownik ma zas. 1650zł od 2013r ale choruje juz prawie 178 dni do tej pory wyplacam jej obok stażowe a zus zasiłek .
Pyt. czy na zasiłku chorobowym powinno sie zasadnicze podnieśc do 1680 zł minimalne wynagrodzenie i wtedy staż muszę większy wypłacić czy nie musi dostać większego wynagrodzenia( zasadnicze) bo jakby pracowała dostałaby premię i wtedy nie ma najniżego wynagrodzenia.
staz na zasiłku chorobowym
Re: staz na zasiłku chorobowym
Wynagrodzenie minimalne to zasadnicza z dodatkami, czyli z dodatkiem za wysługę lat też
Dzięki Kryśka
moze wiesz czy jak ona przejdzie na zasiłek rehabilitacyjny to nadal będę jej płacić stażowe bo podałam do zus na z-3 zasadnicze bez stażowego czy powinnam zmienić z-3 i wtedy zus by płacił
moze wiesz czy jak ona przejdzie na zasiłek rehabilitacyjny to nadal będę jej płacić stażowe bo podałam do zus na z-3 zasadnicze bez stażowego czy powinnam zmienić z-3 i wtedy zus by płacił
JA wypłacam stażowe dla osoby na rehabilitacyjnym, pisałam do ZUS i dostałam odpowiedź, że mam wypłacać u siebie 

Dziewczyny dodatek za czas niezdolnosci do pracy płacimy w całości i potrącamy tylko podatek czy tak
200x18%=36
do wypłaty 164
200x18%=36
do wypłaty 164
pracownik ma zasadnicze i dodatek stażowy czyli przy zwolnieniu ponad 33 dni do ZUS na druki Z3 wpisuję zasadnicze a stażowy płacę u siebie
Oprócz staz na zasiłku chorobowym - Księgowość przeczytaj również:
KSIĘGOWANIE DOCHODÓW
Skarbnik Gmniny a GOPS
asystent rodzinyzwrot kosztów paliwa
KONTO 976 PROBLEM!!!!
fundusz pracy
wynagr. zasadnicze pracownicy socjalni
konto 222 paragrafy
program osłonowy
Wniosek o zwiększenie planu doctacji
zamówienia publiczne
w jakim $zwort dotacji