Stołeczek prezesunia - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 gru 2015, 11:46

Niech prezes pomyśli lepiej o tym, co myślą sobie o nim ludzie z powodu nie składania dymisji:

"Prezes Trybunału Konstytucyjnego zapowiedział, że nie poda się do dymisji. - To by znaczyło, że nie miałem osobowości sędziego - stwierdził Andrzej Rzepliński.

W programie "Piaskiem po oczach" na antenie TVN24 prezes TK ogłosił, że nie zrzeknie się pełnionej funkcji. Zapytany przez dziennikarza o dymisję stwierdził: „Nie, absolutnie".

Później ten były członek PZPR w dość melodramatyczny sposób uzasadniał decyzję:
- Gdybym [jako] prezes TK myślałby o zrzeczeniu się funkcji prezesa, gdy chcą zniszczyć niezależność TK, to by znaczyło, że nie miałem osobowości sędziego. To by znaczyło, że ofiara okładana kijem bejsbolowym mówi, że oprawca ma rację. W takich toksycznych, wrogich okolicznościach rezygnacja to byłaby głupota. Na mnie zwrócone są oczy wszystkich sędziów. Moja rezygnacja oznaczałaby, że jestem tchórzem."
aleyaya

Napisano: 19 gru 2015, 12:43

inny lojalny członek PZPR
Stanisław Piotrowicz (ur. 19 lipca 1952 w Bochni) – polski polityk, prokurator, senator VI i VII kadencji, poseł na Sejm VII i VIII kadencji, w 2007 sekretarz stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
W 1978 rozpoczął pracę w Prokuraturze Rejonowej w Dębicy, następnie w 1980 został przeniesiony do Prokuratury Wojewódzkiej w Krośnie, na początku lat 80. przeniesiony do Prokuratury Rejonowej w Krośnie[1]. Od 1978 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotnicznej[1]. Był członkiem egzekutywy PZPR w Prokuraturze Wojewódzkiej i Rejonowej w Krośnie[2]. W stanie wojennym był autorem aktu oskarżenia przeciwko działaczowi opozycji Antoniemu Pikulowi oskarżonemu o kolportaż wydawnictw drugiego obiegu[3]. Po upublicznieniu tej sprawy w 2013 Stanisław Piotrowicz stwierdził, że dążył do umorzenia tego postępowania[1]. W 1983 został odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi[4].

W 1990 został powołany na stanowisko prokuratora rejonowego w Krośnie. W latach 1992–1995 kierował międzyrejonowym działem śledztw w Krośnie. W 1992 powołano go na stanowisko prokuratora Prokuratury Wojewódzkiej w Rzeszowie. Od 1994 do 2002 zasiadał w Sądzie Dyscyplinarnym dla Prokuratorów przy Prokuraturze Generalnej. Zdobył rozgłos medialny, ogłaszając w 2001 na konferencji prasowej o powodach umorzenia śledztwa w sprawie molestowania małoletnich przez proboszcza parafii w Tylawie. Ta decyzja została uchylona przez prokuratora Prokuratury Okręgowej w Krośnie, a w 2004 duchowny został prawomocnie skazany[5].

kolejny
Kryże
"W marcu 1980 jako sędzia Sądu Rejonowego w Warszawie skazał na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za publiczne stwierdzenie, że PRL nie jest państwem niepodległym i zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 obchodów Święta Niepodległości. Wykonane wyroki zostały skasowane przez Sąd Najwyższy."
"W 1970 ukończył prawo na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. W Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej działał od lat 70. do rozwiązania. Sprawował funkcje w regionalnym aparacie partyjnym."
"Od listopada 2005 do maja 2006 był z ramienia Prawa i Sprawiedliwości sekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w okresie, kiedy urząd Ministra Sprawiedliwości sprawował Zbigniew Ziobro. Od maja 2006 do listopada 2007 był podsekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości. Był członkiem Komisji powołanej przez Ministra Sprawiedliwości do opracowania projektu nowego Kodeksu karnego w latach 2000-2001. W latach 2001-2005 brał udział jako ekspert w pracach sejmowej Komisji Nadzwyczajnej do spraw zmian w kodyfikacjach (NKK)[1]. W roku 2007 Minister Sprawiedliwości Zbigniew Ziobro przedstawił kandydaturę Andrzeja Kryżego, który jako podsekretarz stanu zachowywał tytuł sędziego Sądu Okręgowego, do powołania na stanowisko sędziego Sądu Apelacyjnego w Warszawie. Krajowa Rada Sądownictwa odrzuciła ten wniosek. Później Zbigniew Ziobro mianował Andrzeja Kryżego prokuratorem Prokuratury Krajowej." dalej poszukaj sobie sam misiu pysiu :lol:
nie żart

Napisano: 19 gru 2015, 13:08

widzisz, jajeczny? sam się ośmieszasz
szkoda na ciebie czasu
brutalna prawda

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x