strajk - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 07 cze 2016, 14:44

podejrzewam, że nie jedna osoba z tej "patoli" zajęła by chętnie Twoje miejsce, wiec je zwolnij :D
monkaaa
Stażysta
Od: 06 cze 2016, 12:46
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2016, 14:49

monkaaa pisze:podejrzewam, że nie jedna osoba z tej "patoli" zajęła by chętnie Twoje miejsce, wiec je zwolnij :D
Chyba żartujesz?! Oni za takie pieniądze nie pójdą do pracy! Po co? Jak państwo przecież da!
IZADORA

Napisano: 07 cze 2016, 14:54

mgmg pisze:A poza tym wolę 500+ niż żeby z moich podatków łożyli na in vitro. Patologia zawsze była jest i będzie. Trzeba widzieć pozytywy. Ja znam mnóstwo rodzin, które dzięki 500+ wyjadą w końcu na wakacje i dzieci będą mogły zobaczyć coś więcej poza przysłowiowym swoim podwórkiem
Szkoda, że wszystkie dzieci nie są traktowane równo. Może dziecko pracującej za najniższą krajową matki mającej zasądzone alimenty też chciałoby wyjechać na wycieczkę? Uprzedzę wszystkich, ja nie jestem tą matką. Nie widzicie tej niesprawiedliwości? Dlaczego drugie i każde kolejne dzieci z bogatych rodzin potrzebują a to jedno samotnej matki nie? Albo rodzin przekraczających nieznacznie dochód też nie potrzebuje?
IZADORA

Napisano: 07 cze 2016, 14:58

Bo widzisz tak to jest jak PO przez 8 lat kradło mając w du...ie polskie dzieci to było dobrze. A jak teraz Pis chce małymi krokami poprawić sytuację rodzin to jest wielki krzyk. Czy Ty nie rozumiesz, że nie da się zrobić wszystkiego od zaraz od tak??? Może po tym okresie zasiłkowym przeanalizują sytuację zobaczą wady i zalety programu 500+ i wprowadzą zmiany, ale na to potrzeba czasu
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 07 cze 2016, 14:59

A co za problem się dogadać z pracodawcą aby zwolnił i przyjął na 1/2 etatu (a pozostały hajs pod stołem)? I będziesz miała 500+.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 cze 2016, 15:10

voodoo pisze:A co za problem się dogadać z pracodawcą aby zwolnił i przyjął na 1/2 etatu (a pozostały hajs pod stołem)? I będziesz miała 500+.
To nie prywatna firma tylko budżetówka to raz. A dwa to dlaczego ktoś, kto pracuje nie może otrzymać za swoją pracą pieniędzy, które pozwolą godnie żyć (bez szleńczych zachcianek) a nie gorzej niż ten, kto nie pracuje a dostaje taką kasę jak ty.
IZADORA

Napisano: 07 cze 2016, 19:27

uwaga taka: to, że trafiłaś na wrednego pracodawcę ( czytaj: skąpego ) nie usprawiedliwia twojego obrażania innych ludzi .... ja też nie pochwalam tego programu ale większość rodzin fajnie wykorzystuje te pieniądze ....
ps. ja też się nie załapałam na 500+ ( za wcześnie urodziłam dzieci :P ) ...ale jest jak jest

ps. nr 2 : pa może pogadaj z kierownikiem ... 14h ZA NAJNIŻSZĄ !!!!!?????? .... masakra :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2016, 17:00

popieram autorkę za robienie 500 plus dostajemy grosze to jakby nam ktoś w twarz strzelił a odpowiedzialność ogromna plus presja ciągłe wysłuchiwanie pretensji roszczeń i żali, ja żeby dostać nadgodziny na robienie 500 plus musiałam się pokłócić z szefem bo ile razy można się prosić o nadgodziny tym bardziej że 2, 3 krotnie wzrosła ilość składanych świadczeń rodzinnych a przecież to musze robić w pierwszej kolejności, za takie gówno robimy od 8 do 20 a widzę jak u nas ludzie którzy żerują na opiece społecznej zrobili sobie z tego dochody biznes baba która nigdy nie przepracowała ani dnia będzie brała z 6 000 tyś netto miesięcznie z zasiłków, czynsz opłaca jej ops, mieszkanie też ma za free a wam uczciwie pracujący ktoś kiedyś dał za darmo, opłacił czynsz, rachunki, kredyty? czy ktoś z was wziął kiedyś 6 000 tyś netto za to co robi przy tak ogromnej odpowiedzialności finansowej? wątpię, rozumiem autorko bo jest kpina z ludzi uczciwie pracujących to po pierwsze a po drugie to jest ogromna demoralizacja społeczeństwa teraz znów ich państwo uczy że czy się siedzi czy się leży 500 plus się nalezy i nie tylko, uczy się że nie brania odpowiedzialności za swoje decyzje i życie ale przerzuca odpowiedzialność na państwo, utwierdza i uczy że to nie obowiązek rodzica utrzymywać dzieci ale państwa, lepiej by zrobili gdyby podnieśli pensje, zlikwidowali szarą strefę, zbudowali przedszkola, dawali te pieniądze ludziom pracującym to by motywowało ludzi do wychodzenia z szarej strefy i zatrudniania się legalnie, masakra
xx1

Napisano: 13 cze 2016, 4:04

Gdzie będą te strajki ? Może się będą zwalniać miejsca?
Próbowałam się zatrudnić w gopsie ale tam układ zamknięty wzajemnej adoracji.
Bo u prywaciarza jak się ktoś kłóci o nadgodziny to jest ostatni taki incydent. Kompetencje i umiejętności mam wyższe niż wymagane tylko kierowniczka nie jest tak bliską znajomą.
Ogólna diagnoza rodzin wielodzietnych jakaś skrzywona i nieprawdziwa stawiana chyba przez singielkę feministkę. Matka tylu dzieci raczej nie posiedzi u kosmetyczki ani u fryzjera chyba że to piękna pani Pyżalska z Warty też podopieczna z majątkiem 18 mln.
Znam rodzinę z 10 dzieci i to jedyni znani mi chłopcy, którzy dostali się, utrzymali i skończyli trudne studia inżynieryjne - m.in informatykę i budownictwo. Okazało się, że wychuchani, zaplanowani jedynacy mieli co innego w głowie i im się nie chciało tzn "mieli inne zainteresowania". Mam nadzieję, że Ci informatycy z tej okropnej dla ops rodziny bo wielodzietnej wymyślą coś żeby nie płacić składek do budżetu na pensje i emerytury dla pracowników socjalnych. Dla których ich Mama to leniwa baba co nic nie robi.
Co do tempa pracy i wiedzy pań pobierających niemałe pensje z budżetu to rzeczywiście ciężko czasem na to patrzeć.
Byłyby też dobre strony takiej akcji strajkowej - może zamknięcie kilku oddziałów i uwolnienie biednych pań od znienawidzonej pracy i kontaktu z pogardzanymi rodzinami. Prywatni pracodawcy czekają na nie z otwartymi ramionami ..
Potencjalna

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x