Strajk w Wierzbicy !!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 13    [ Posty: 123 ]

Napisano: 10 lut 2016, 15:38

Te niskiejej wysokości wynagrodzenia dot. pracy na umowe zlecenie, za okres krótszy niż miesiąc szczególnie to 153 netto
info

Napisano: 10 lut 2016, 15:48

info pisze:Te niskiejej wysokości wynagrodzenia dot. pracy na umowe zlecenie, za okres krótszy niż miesiąc szczególnie to 153 netto
Też mi się to wydaje nie możliwe żeby osoba pracująca cały miesiąc dostała 153 zł.
Sorry ale nie, nie ma opcji.
Zawsze jest jakiś haczyk i jakieś ale...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 10 lut 2016, 17:28

Nawet jeśli jej to okres krótszy np. polowa miesiąca to policz sobie ile wyszłoby na pełen etat skoro umowy według pisma zawarte były na cały miesiąc w pierwszych dniach stycznia na kwotę1000 brutto. Wnioskuję że te sto pare złotych to dla pracownika który jak się okazało że był skazany sądownie sam zrezygnował z pracy. Ale co z resztą umów? Na kasie w biedrze lepsze umowy, kasa i socjal.
info

Napisano: 10 lut 2016, 17:33

Racja . Co to zmienia? Przecież to kompromituje władze tej gminy i dyrekcję. Publiczna instytucja omijająca prawo pracy i minmalnego wynagrodzenia o dodatku terenowym nie wspomnę. Ku.. gdzie oni żyją. Może Pani dyrektor też się zatrudni na zlecenie
kompromitacja

Napisano: 10 lut 2016, 17:52

Tylko jedno sensowne usprawiedliwienie widzę tej patologii ZBIERAJĄ NA ODSZKODOWANIA DLA ZWOLNIONYCH STRAJKUJĄCYCH :D
optymista

Napisano: 10 lut 2016, 17:57

Albo na teczkę dla wójta do rozważenia listów :D
optumista2

Napisano: 10 lut 2016, 18:19

Ponoć w mop radom jak wyrzucali obecną kierownicę gops w Wierzbicy imprezowano hucznie. Ktoś potwierdzi ?
zoja123

Napisano: 10 lut 2016, 18:51

Tak do Was jełopy socjalni kieruję moje wywody! Normalni socjalni nie powinni czuć się urażeni a tym bardziej brać to do siebie co napiszę.
Jak to czytam to aż mnie dziw bierze, że tak nieodpowiedzialne osoby pracują w pomocy społecznej wraz ze mną!
Wam to we łbach tylko Wy, Wy i Wy! A spójrzcie jacy Wy niedouczeni jesteście, wg mnie (Ci o których piszę to wszystko)
nadają się jedynie do zamiatania ulic i to nie w pełni bo ciągle o miotłę byście stali oparci i plotkowali z przechodniami!
Wasza głupota jest tak potężna i zaraźliwa, że serio na propagandę polecieliście w której napisane jest jak to "biedulki zarabiają po 150 zł miesięcznie" :lol: :lol: :lol:
Zero własnego myślenia tylko robienie burzy z gówna! Tak to widzę bo wycinek nie informujący w pełni zobaczyliście i rozdmuchujecie to!
A wiecie jak jest? Głupie pytanie które chyba powinno być uznane za retoryczne bo na pewno nie wiecie!
To Wam powiem: lenie pozostają na zwolnieniach czy tam innych przysługujących pierdołach i stąd te niskie kwoty NIBY WYNAGRODZENIA!.
Uuuuu głupio Wam teraz, że łykacie jak "łatwa Pani" (wiadomo jaka to Pani) przechodząca z racji wieku na emeryturę po dużej wysłudze?

A że tym strajkującym bidulkom ciągle źle to czemu się nie zwolnią?
Niech się zwolnią jak tak źle i tyle obowiązku jest!!! I pójdą do korporacji pracować, wtedy posmakują co to znaczy pieniądz za ciężką robotę w firmie wykorzystującej człowieka!
Teraz zostanę w Waszych oczach adresaci trollem/prowokatorem czy czymś tam innym ale mam to gdzieś bo jak Wy tak lubicie być prywatni i nie macie kont pisząc anonimowo to ja
uczynię to samo (administrator widząc ten post chyba wie o co chodzi) :)

JESZCZE RAZ POWARZAM MOJĄ RADĘ, JAK WAM TAK ŹLE TO ZWOLNIJCIE SIĘ! PO CO MACIE SIĘ MĘCZYĆ! IDŹCIE DO INNEJ FAJNEJ PRACY U PRYWACIAŻA I TAM SZUKAJCIE SWOICH PRAW!

A I PRZYJMIJCIE TO DO SIEBIE ŻE INNI MAJĄ GORZEJ OD WAS BEZ ŻADNYCH PERSPEKTYW
DO TĘPYCH SOCJALNYCH

Napisano: 10 lut 2016, 21:12

Pani zwolniona dyscyplinarnie w trakcie trwania sesji w dn.07.01 przebywala na zwolnieniu lekarskim ?;-/
iga24

Napisano: 10 lut 2016, 21:32

do mgr pisze:A ty z Wierzbicy paniusiu że tak twierdzisz? Bo tam ostatnio standard to umowa zlecenie, 500 zł i najlepiej jak w doświadczeniu jakiś wyrok zamiast szkoleń hehehe nowe standardy zatrudniania w gops w Wierzbicy. Można sobie poczytać jak w wilkowyjach wójt i kierownik podnoszą poziom pomocy społecznej :D na wymioty mi się zbiera że w Polsce władza znaczy dyktatura wójta a są jeszcze takie paniusie które kwiaty moznowladzcy na fb wysyłają :D
Z okolicznej gminy paniusiu. Znam dobrze sprawę w waszym GOPS-e. Mnie na wymioty się zbiera jak czytam wasze wierzbickie wypociny. Dobrze wiecie jak jest, jak postępowałyście w stosunku do swoich poprzedniczek. Teraz byście chciały być traktowane inaczej. A niby dlaczego?
mgr

Strona 5 z 13    [ Posty: 123 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x