ststusy w MEN

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
nonsens
Stażysta
Zajmuję się: PS
ex. ŚR/FA/ŚW/DS/DO/VAT/UKR
Kontakt:

Re: ststusy w MEN

Post autor: nonsens »

Wystąp do szkoły albo niech przyniesie zaświadczenie.
Szczęście wśród inteligentnych osób to najrzadsza rzecz, jaką znam. [E. Hemingway]
panixyz
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: panixyz »

Drukujecie weryfikacje z SIO do dokumentów , czy tylko w programie weryfikujecie?
Nowka
Referent
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
Kontakt:

Post autor: Nowka »

nonsens pisze: 07 wrz 2021, 10:29 Wystąp do szkoły albo niech przyniesie zaświadczenie.
Jeśli to odpowiedź dla mnie, to zwracam uwagę na fragment mojego wpisu - "Wnioskodawczyni dostarczyła zaświadczenie ze szkoły, że 5latek "spełnia obowiązek rocznego przygotowania"(...)"
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: Pola1 »

robi ktoś decyzje mimo, że SIO MEN nie działa?
Awatar użytkownika
nonsens
Stażysta
Zajmuję się: PS
ex. ŚR/FA/ŚW/DS/DO/VAT/UKR
Kontakt:

Post autor: nonsens »

Nowka pisze: 07 wrz 2021, 12:10 Jeśli to odpowiedź dla mnie, to zwracam uwagę na fragment mojego wpisu - "Wnioskodawczyni dostarczyła zaświadczenie ze szkoły, że 5latek "spełnia obowiązek rocznego przygotowania"(...)"
Przepraszam, nie doczytałam :) W takim układzie nie widziałabym problemu, dodatek przysługuje na dziecko rozpoczynające roczne przygotowanie przedszkolne, nic tam nie ma o wieku.
Szczęście wśród inteligentnych osób to najrzadsza rzecz, jaką znam. [E. Hemingway]
Karolina223
Referent
Zajmuję się: Świadczenie Rodzinne
Kontakt:

Post autor: Karolina223 »

dodatek należy się na dziecko chodzi do zerówki czyli rocznego przygotowania - ustawie nie ma ,że musi mieć 6 lat
Qerty
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/CP/SW/DO
Kontakt:

Post autor: Qerty »

czy jak jest zapytanie od 01.09.2021r i otrzymujemy odpowiedz status ucznia do dnia dokonania weryfikacji - nie przypisano do oddziału

to znaczy że sie nadal uczy?
srpts
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG
Kontakt:

Post autor: srpts »

Dokładnie to samo zapytanie. Czy to oznacza, że jest uczniem tylko szkoła jeszcze nie wprowadziła jakiej klasy ? Można taką weryfikację uznać jako zaświadczenie ze szkoły ?
GOPSwlkp
Stażysta
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne i dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: GOPSwlkp »

czy empatia działa już poprawnie odnośnie szkół?
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

empatia chyba działa tylko szkoły nie porobiły wpisów do SIO... ja jestem z małej gminy u mnie widniało że nie przypisane do żadnego oddziału, więc zadzwoniłam do szkoły i zapytałam o co chodzi powiedzieli że nie mieli dostępu do SIO bo nie chodziło i od wczoraj wprowadzali na dwa komputery i nasza szkoła mi już idzie super... natomiast inne nadal rożnie
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
ODPOWIEDZ