jezeli wnioskodawca stwierdzil pisemnie ze zmienil miejsce zamieszkania to po co wszczynac postepowanie...ja na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 KPA stwierdzam wygasniecie decyzji i nie wpisuje od kiedy...decyzje wydaje raczej pod koniec miesiaca i od nastepnego juz nie wyplacam.referent55 pisze: ↑18 mar 2021, 8:55Wnioskodawca oświadczył pisemnie, że zmienił miejsce zamieszkania od 16 marca 2021 r. Z jakim dniem należy stwierdzić wygaśnięcie decyzji?
jak zmienił miejsce zamieszkania, to gdzie wysyłasz pod koniec m-ca decyzję wygaszającą?:-) pisze: ↑18 mar 2021, 9:13jezeli wnioskodawca stwierdzil pisemnie ze zmienil miejsce zamieszkania to po co wszczynac postepowanie...ja na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 KPA stwierdzam wygasniecie decyzji i nie wpisuje od kiedy...decyzje wydaje raczej pod koniec miesiaca i od nastepnego juz nie wyplacam.referent55 pisze: ↑18 mar 2021, 8:55Wnioskodawca oświadczył pisemnie, że zmienił miejsce zamieszkania od 16 marca 2021 r. Z jakim dniem należy stwierdzić wygaśnięcie decyzji?
jak zmienił miejsce zamieszkania to najczęściej dzwonią i informują , wtedy każę przyjść piszą oświadczenie że nastąpiła zmiana mieszkania , wygaszam z końcem miesiąca i nie wypłacam już z od 1-go nowego miesiącareferent55 pisze: ↑18 mar 2021, 8:55Wnioskodawca oświadczył pisemnie, że zmienił miejsce zamieszkania od 16 marca 2021 r. Z jakim dniem należy stwierdzić wygaśnięcie decyzji?
Na szkoleniu u Pana Mazurkiewicza uzyskałam informację, że za zgodą strony decyzja powinna być uchylona powołując się na art. 155 kpa.
wnioskodawca skladajac pismo podaje adres juz nowy, gdzie bedzie decyzja wyslana...wiadomo w podaniu wpisuje adresKnapa pisze: ↑18 mar 2021, 9:18jak zmienił miejsce zamieszkania, to gdzie wysyłasz pod koniec m-ca decyzję wygaszającą?:-) pisze: ↑18 mar 2021, 9:13jezeli wnioskodawca stwierdzil pisemnie ze zmienil miejsce zamieszkania to po co wszczynac postepowanie...ja na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 KPA stwierdzam wygasniecie decyzji i nie wpisuje od kiedy...decyzje wydaje raczej pod koniec miesiaca i od nastepnego juz nie wyplacam.referent55 pisze: ↑18 mar 2021, 8:55Wnioskodawca oświadczył pisemnie, że zmienił miejsce zamieszkania od 16 marca 2021 r. Z jakim dniem należy stwierdzić wygaśnięcie decyzji?