STYPENDIA O CHARAKTERZE MATERIALNYM BEZ FAKTUR

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
enia1
Praktykant
Zajmuję się: ŚW,ŚR,INNE
Kontakt:

STYPENDIA O CHARAKTERZE MATERIALNYM BEZ FAKTUR

Post autor: enia1 »

Witam, również od września zaczynam nową przygodę ze stypendiami niestety nie mam możliwości pytać poprzednika. Proszę o odpowiedź czy obligatoryjnie stypendia o charakterze materialnym muszą być rozliczane na podstawie faktur bo z tego co widziałam do tej pory odbywało się to bez faktur . Wyłącznie na podstawie składanego wniosku plus niezbędne zaświadczenia/oświadczenia?
gonia789
Referent
Zajmuję się: ŚR, FA, DO, DW, ŹC, DE, CP ...
Kontakt:

Re: STYPENDIA O CHARAKTERZE MATERIALNYM BEZ FAKTUR

Post autor: gonia789 »

Bez faktur to chyba tylko w szczególnie uzasadnionych przypadkach
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Re: STYPENDIA O CHARAKTERZE MATERIALNYM BEZ FAKTUR

Post autor: MadJack »

Na początek proponuję zapoznać się z regulaminem przyznawania stypendiów. Powinniście taki mieć. Jeśli macie tam zapis, że stypendia realizujecie bez faktur to masz fart i mniej użerania się. Co prawda słyszałem, że czasem kontrol zarzuca gminom, iż taki regulamin jest niezgodny z ustawą ale skoro do tej pory tak działaliście to chyba nikt się nie czepiał.
Pamiętaj tylko, że wszelkie przesłanki przyznania pomocy powinny być udokumentowane np. bezrobotny ma być zarejestrowany w PUP, a nie na gębę czy jakieś oświadczenia.
ODPOWIEDZ